keskiviikko 9. joulukuuta 2015

JouluttaaOletko koskaan ajatellut, että joulun voi viettää muulloinkin kuin 24.12?

Meillä se ei ole jäänyt ajatuksen asteelle, sillä viime vuonna päätettiin siirtää joulua päivää myöhemmäksi siskon ja äidin työvuorojen osuessa aatolle. Tänä vuonna ei voida viettää joulua yhdessä koko porukalla, joten kiskastiin pohjat viettämällä siskon ideoima förskottijoulu jo itsenäisyyspäiväviikonloppuna! 

Vanhemmille ennakkojoulu tuli tarkoituksella yllätyksenä, ettei äiti ala turhaan hääräämään ja stressaamaan lahja- ja ruokakuvioilla.Viisi aikuista, kaksi koululaista, kolme koiraa ja vauva. Jouluruokaa, joulupiirrettyjä ja pipareiden (& hermojen) kärventelyä, saunomista ja joulupukin vierailu. Meinattiin ensin koristella kuntopyörä toimittamaan joulukuusen virkaa, mutta haettiin kuitenkin metsästä oikea pikku kuusi.

Olipahan meillä hauskaa! Kiitos vain pullealle pukille pulleasta lahjasäkistä ja hyvästä seurasta. 

Meidän kalenteri huutaa yleensä tyhjyyttään (ja hyvä niin), mutta tällä viikolle on kasautunut poikkeuksellisesti kaikenlaista tohinaa... vauvakahvilan pikkujoulut, Viivin joulujuhla, Kerstin lääkärineuvola, joulukorttiaskarteluprojekti ja kirpparitavaroiden selkkausta ja hinnoittelua.


Viivin koulussa järjestettiin joulujuhla vaelluksena: Kotiväki kulki ryhmittäin ympäri koulua kurkistamassa 24 luukkuun. Tonttuesityksiä, musiikkia, leikkejä, joulupukin pajoja, lyhyitä näytelmiä, runoja ja vaikka mitä. Kersti jammaili ihan liekeissä musapisteillä ja muutenkin pikkulapsille kiva juttu, kun pääsi näkemään esitykset läheltä, eikä tarvinnut kököttää hiljaa penkissä.
Viivin luokka esitti liikuntasalissa joulukuvaelman. Viivin tehtävä oli soittaa syntikalla "jouluyö, juhlayö" -laulun sointuja.


 Kersti pääsi siskon kanssa tutustumaan lavasteisiin.


Naamat peruslukemilla.

Nyt muksu kylpyyn ja kohti yöunia.
Oma myöhäisilta kuluu kirppariromujen keskellä.

-M-


1 kommentti: