keskiviikko 2. joulukuuta 2015

31 kg lähiruokaa

kuusiston porkkanat


 Kuusiston porkkanat on ihan TÖRKEEN HYVIÄ, makosia ku mitkä! 
Näitä saa ruokakaupoista Seinäjoelta ja lähikunnista, mutta pienen vinkkauksen innoittamana tehtiin päiväretki naapurin eukon ja Kerstin kanssa lähitilalle kakkosluokan porkkanoita poimimaan. Lähitila olisi ollut yllättävän lähellä, mutta kaikkien suureksi ihmeeksi ajettiin ohi ja rykästiin noin 15 km lisälenkki. Mutta se ei ollut OL-LEN-KAAN meidän vika, vaan pikemminkin miehisten suuntaa-antavien ajo-ohjeiden. Meni tavallaan maaseutumatkailun piikkiin, oli niin kaunista ja aurinkoistakin ja Kersti veteli sikeitä takapenkillä, joten nou hätä. 


Sotasaalis. 


kuusiston porkkanat

Lipattiin hevosporkkanalaarista pötkylää pusseihin ja punnittiin ne kun päästiin kotiin: rapiat 31 kiloa!!! Ja arvatkaapas paljonko kolmelle säkilliselle tuli hintaa... kokonaiset 3 €. Näissähän ei maun puolesta ole mitään vikaa, muoto ja koko vaan ei täytä tiukkoja laatuvaatimuksia. 
En edes hoksannut kysyä, olisko tilalta saanut ostaa kauppoihin meneviä valmiiksi pussitettuja porkkanoita... Mielelläni maksaisin saman hinnan suoraan tilalle ilman, että kauppa vetää omansa välistä.

 Karoteenimyrkytyksen välttämiseksi tästä määrästä suurin osa kiikutetaan sukulaisille, pahvilaatikollisen vien iskälle synttärilahjaks. Nuuka mies arvostaa tällaisia lahjoja. :D Loput jää kotiin narskuteltavaks ja Kerstin sosevärkiks. En oo ikinäikinä tehny porkkanalaatikkoa, olisko aiheellista leikkiä aikuista ja kokeilla...? Senhän vois antaa jollekin joululahjaks jos/kun ei ite tykkää.

-M-

2 kommenttia: