perjantai 11. joulukuuta 2015

DIY Joulukortit


joulukortti askatelu,

Noin vaan ollaan vaihteeksi siinä tilanteessa, että joulukorttien viimeinen postituspäivä (ma 14.12.) on tuotapikaa käsillä. Maijun joulukortit on tehty, kirjekuoret nuolaistu ja koko nippu odottelee punaisessa kuoressa... 
No niivvissii ja Vimpelissä on viinakauppa!

Tämän joulun askartelut ovat vielä tasolla idea, toteutus odottaa perinteikästä viimeistä iltaa yötä. Senpä takia esittelen tässä ex-jouluina väkerrettyjä mallikappaleita!

Teen yleensä kortit sarjatyönä, yksi työvaihe kerrallaan. Päällimmäisenä visiona on tehdä kauniita ja suhteellisen yksinkertaisia kortteja. Varsinkin jälkimmäinen adjektiivi tuottaa haastetta. Yleensä keksin jonkun loistavan piperrysidean, kunnes huomaan, että yhden ainoan kortin tekemiseen menee puoli päivää. Juu ei pysty. Sitten karsitaan ja oikaistaan ja yksinkertaistetaan...

korttiaskartelu


Enkelinsiipi-kortit

Tarvikkeet & välineet: korttipohjia, kuviokartonkia/paperia, valkoista kartonkia, tarratyynyjä, leimailuväriä, askarteluveitsi, liimaa, leikkuualusta (esim. paksu puhelinluettelo), vaahtomuovinpala ja paperileikkuri (tai sakset ja viivotin)

Piirsin enkelinsiivet valkoiselle kartongille ja leikkasin siivet ääriviivoja pitkin "auki" askarteluveitsellä (Huom: keskikohtaa ei leikata). Töpötin siipien ja valkoisen kartongin reunoihin vähän ruskeaa leimasinväriä vaahtomuovin palasella. Liimasin kuviokartongin korttipohjaan. Siipipalan kiinnitin pienillä tarratyynyillä, niin lopputulos on ilmavampi.

Siipien leikkaaminen on työläin ja eniten aikaa vievä vaihe. Myös leimavärillä tupsutteluun saa kulumaan jokusen tovin. Toki sen työvaiheen voi jättää poiskin jos siltä tuntuu.

Lahjapakettikortit

Tarvikkeet ja välineet: korttipohjia, kuviopaperia, taustapaperia/kartonkia, juuttinarua, tarratyynyjä, liimaa, sakset/paperileikkuri, askarteluveitsi

Leikkasin kuviopaperista erikokoisia paketteja ja liimasin ne valkoiseen taustakartonkiin. Tein askarteluveitsellä pienet viillot pakettipinon ala- ja yläosiin, pujotin juuttinarun viilloista läpi ja solmin rusetin. Valkoisen kartongin kiinnitin ruskeaan paperiin tarratyynyillä (työn taakse jäävä naru ei kupruile).

Vinkkivitonen: Rusetin saa oikein päin (=lenksut ylös, nauhat alas), kun kääntää työn ylösalaisin ennen rusetin solmimista.


enkeli joulukortti

joulukortti askartelu

Simppelit joulukortit:

Tarvikkeet: Korttipohjia, kuvia, nauhaa/narua

Välineet: Sakset, liimaa/tarratyynyjä
Korttien tekemiseen ei välttämättä tarvi uhrata mielenterveyttään ja puolta elämää. Näitä yksinkertaisia joulukortteja pätkyttää vaikka sata yhdessä illassa. Askartelukaupat on pullollaan kauniita kuva-arkkeja, joista voi askarrella vaikka mitä hienouksia. Kuvan voi kiinnittää perinteisesti liimalla tai askartelukaupoista ja isoista marketeista saatavilla tarratyynyillä.

Kuvaan/teemaan/väreihin sopiva nauha kylkeen ja avot. Homma on valmis.


Mites lajitoverit? 
Joko on kortit postissa..?

4 kommenttia:

 1. Postissa ovat, tosin tänä vuonna sai väkertelyt jäädä ja tyydyin valmiisiin kortteihin.. Mutta kivempi se on kaupan kortti ku ei korttia ollenkaan!

  VastaaPoista
 2. Minä en laita kortteja, vaan kirjeen, jossa kerron vähän meidän perheen kuulumisia ja mukaan lapsista muutama kuva. Ja kirje on siis kaikille sama, lähinnä sellaisille sukulaisille, joita ei tänäkään vuonna nähty missään. Ne kuvat pitää vielä valokuvausliikkeessä käydä teettämässä, kun tulostimella ei tuu hyvää. Eli tiukille vetää. Viimetipassa jälleen. Nuo kortit on ihania, mutta arvostan tässä kohtaa informaatiota enemmän, kuin kauneutta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukirje on enemmän ku sata jänistä! Rispektii! Pieni paniikki motivoi. ;) Mulla myös tässä rojekti loppusuoralla... osoitteita vailla valamis. Niin ja hei, tervetuloa lukijaksi. :D

   Poista