maanantai 29. tammikuuta 2018

Klompelompe -neuleita koko perheelleKlompelompe 2

Sain hetki sitten mukavaa postia Gummerukselta:

uusimman
Klompelompe- neuleohjekirjan!


Teos on toivottu jatko-osa 2016 julkaistulle kirjalle (Klompelompe -ihania neuleita lapsille), jonka kauniit neuleohjeet on suunnattu lähinnä vauvoille ja pikkulapsille. Tässä uudessa versiossa on vauvan vaatteiden ja asusteiden lisäksi ohjeita myös miehille, naisille ja isommille lapsille. 
Vaikka nykyään tulee hyödynnettyä paljon netistä saatavia ohjeita ja tutorial-videoita, on välillä mukava tehdä käsitöitä perinteisten kirjojen ja lehtien ohjeita seuraamalla.

Erityisesti näissä molemmissa Klompelompe-kirjoissa miellyttää paksuhkot mattapintaiset sivut, upeat kuvat ja väljästi kirjoitetut selkeät ohjeet ...ja se uuden kirjan tuoksu, never forget!

Kaikenkaikkiaan kirjan teksti ja ohjeet on käännetty norjalaisesta alkuperäisversiosta sujuvalle suomenkielelle. Hauskasti nimetyt Toffelitossut, Äijäpipo, Lellikkihousut, Jässikkäsortsit, Kehtolaulu-peite, Kuopus-villatakki ja Rönttöpipo kuulostavat siltä, kuin ne alunperinkin olisivat nimetty suomalaisittain.
Näiden kirjojen ohjeita varten tilasin Adlibrikseltä lisää Dropsin Baby Merinoa. Teen keskeneräiset työt (ystävänpäivävillasukat, kämmekkäät ja ristiäismekon viimeistelyn) loppuun, jonka jälkeen syöksyn oitis näiden herkkujen kimppuun!Klompelompe, neuleita koko perheelle -kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta (Gummerus), kiitos!

(Toinen kirja ja langat hankittu omakustanteisesti)

11 kommenttia:

 1. Vaikuttaa neulojan unelmakirjalta. Erityisesti paksut mattapintaiset sivut vaikuttavat hyviltä. Kirja voi olla auki, eikä kiilto haittaa ohjeen seuraamista. Mukavia käsityöhetkiä.

  VastaaPoista
 2. Kauniita neuleohjeita. Täytyykin katsoa josko raskisi itsekin ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjan ohjeet ovat ajattoman kauniita! Pyydä vaikka lahjaksi, jos et malta itsellesi ostaa. ;)

   Poista
 3. Kivannäköinen kirja ja mukavaa, että ohjeita myös isommillekin. Itse tykkään neuloa myös mielummin paperiversiosta ohjetta katsoen, sopii tälläiselle ikänäköiselle paremmin. Ja todellakin se uuden kirjan tuoksu!

  VastaaPoista
 4. Kiva blogi sulla. Selasin tuonne alaspäin ja näin kivaa tekstiä ja kauniita kuvia tekemisistäsi.

  VastaaPoista
 5. Mukavan oloisia kirjoja. Olen itse käynyt kirjastossa lainaamassa, lehtiä lähinnä. Laitan seuraavaan postaukseen vuoden vanhan pojanpojan huppuseuleen kuvan jos kiinnostaa käydä katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastosta löytyy hyvät valikoimat käsityölehtiä ja -kirjoja. Löysin myös poistomyyntihyllystä kerran vanhoja pitsimallikirjoja ja kirjontaoppaita, pitihän ne rontata kotiin! :D Kiitti vinkistä, käyn katsomassa! :)

   Poista
 6. Hei saako tota Ihania neuleita lapsille -kirjaa vielä jostain? En ainakaan löytäny mistään.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmp. Voi olla että painos on loppuunmyyty, en löytänyt googlettamalla ainakaan mistään nettikirjakaupasta. Toi uudempi kirja on just nyt adlibriksellä tarjouksessa 12,90€.

   Poista