sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Talven ihmemaaVihdoinkin oikein kunnollinen, kirkas ja kaunis pakkaspäivä! 


 (Reppu ehtaa nahkaa, kirppikseltä 8,50€, Kerstin haalari Facebookin kirppikseltä 5€)

Keittelin heti aamutuimaan termarin täyteen kahvia, pakkasin eväät reppuun ja navigoitiin pienemmän tytön kanssa suunnaksi torppa. Jätettiin auto pikitien varteen ja jatkettiin pienenpää sivutietä pulkkaillen: "haluan kävellä, haluan kyytiin, haluan ite vetää, saako juosta, sun vuolo äiti vetää, saako laittaa paakin kyytiin, saako laittaa vielä toisen paakin kyytiin, kylläpäs syön lunta, KYLLÄPÄÄÄS, haluan ton kukan, mulla on monta aalletta kyylissä, onko äiti tästäkin mennyt hiili, peitto on tippunut (100 metriä sitten!!!), voi miten kaunista, tulen sun pelässä, eiku minä haluan eteen, mennään vielekkäin, syöläänkö kohta eväät, onko muumipipalitkin sun lepussa, nyt voisin kävellä" . Päätieltä on matkaa torpalle noin parin kilometrin verran, ihan ratokseen sitä reippailee näin kauniissa maisemissa (ja tsirpakkaassa seurassa)!Torpan lähellä on syvä rotko, vaikuttava näky! 


Rannoiltaan jäätynyt, hyhmälauttoja uittava Seinäjoki.
Edellisen käyntikerran jälkeen päällimmäiseksi jäi vähän lohduton tunne, kun hyytävässä vesisateessa ja pilkkopimessä käsikopelolla tyhjäsin saunan kiukaan vesisäiliön ja ränninaluskorvot ennen pakkasien tuloa. Nyt olikin ihan erilainen tunnelma, valkoinen maa ja sisällä torpassa niin kodikasta, vaikkakin kylmää.
Ainokaisille tunkeilijoille, päästäisille, oli näköjään maistunut pala räsymattoa, talouspaperia ja Marseille-saippuaa. :D 
Väistykää vegaanit, tästä tulee uusi hittiruokavalio!


Maisema metsämökin kamarin ikkunasta. <3"Kukkaluusuneeeen!!!"


"Tämä mukaan."

Autolle palatessa meidät pyydettiin vielä kahville "naapurin" teräsmummon luo, joka hoitaa isoa vanhaa maalaistaloa ja huolehtii saman katon alla asuvista iäkkäistä siskoistaan. Kersti nukahti autoon ja jatkoi päiväunia vielä kotonakin, yhteensä melkein kolme tuntia! RaitisilimamyrRRRRrrkytys! :DMukavaa tammikuuta, toivotaan että talvikelejä ja pakkasia jatkuu kevääseen saakka!  


18 kommenttia:

 1. Ihana reppu! Ja mahtava talvisää; siitä mekin nautittiin täysin siemauksin eilen torpallamme <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin lähes samanlaisen, mutta vähän pienemmän nahkarepun, hintaa huikeat 4 €! Pakkaskelit ovat mukavaa vaihtelua räpäskän keskelle. :)

   Poista
 2. Ihana reissu teillä ollut <3 Huippu suloisia ja kauniita kuvia! mukavaa viikkoa teille!

  VastaaPoista
 3. Niin kaunista! :) Meilläkin ihanasti aurinko paistaa ja pieni pakkanen puree. Tuuli on tosin hyisevän kylmä, hrrrr. Mutta naatitaan!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia <3 Siellä on ollut vielä enemmän talvisempaa kuin täällä, vaikka täälläkin pikkupakkanen ja aurinko näyttäytyi eilen ja juuri nytkin parhaillaan.

  Raitisilmamyrrrrrkytys pitäisi joskus saada tuolle 12 veellekin. Meni loma vähän liian lepsuissa tunnelmissa. Tosin vesikeleillä ei ketään huvita ulkoilla.

  Kivaa uutta viikkoa Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvisää houkuttelee kyllä ulkoilemaan enemmän kuin vesikeli. Meillä Kersti on sellainen ulkoilmaihminen, että ei ihan heti moiti keliä. Itteä enempi jurppii liukkaat kaljama-kelit ja vesisade.

   Poista
 5. Niin kauniita talvikuvia! Ihanat jutut Kerstillä! <3 Täälläkin nautittiin ulkoilusta ja lumesta tänään aamulla. :)

  VastaaPoista
 6. Tuollaista kuplivaa papupataa kuuntelisi vaikka kuinka pitkään. Kauniit talviset kuvat ja muutenkin hyvän mielen postaus. kirkkaita talvipäiviä teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! On se kyllä hauska seuralainen, vaikka toki välillä kyllästyttää jatkuva käläkätys! :D Mutta kiitos, hyvää talven jatkoa sinulle myös!

   Poista
 7. Ihana kuvaus. Tästä tuli hyvälle tuulelle.

  VastaaPoista
 8. Kylläpä onkin sievä mökki, varmasti ihana paikka kesälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan kyllä hyvin viihdytty kesällä, tähän aikaan vuodesta pitää vain käydä ihailemassa. :)

   Poista