tiistai 20. kesäkuuta 2017

ARVONTA! Timanttipesula


timanttipesula arvostelu

Lukeminen on yks mun lemppariharrastus, josta ei tuu täällä blogin puolella juurikaan mainittua. Toiset tykkää matkustella maailman ääriin, mutta mä avarran maailmaani, vaihdan näkökulmaa, kyseenalaistan ja tuuletan ajatuksia mieluiten nojatuolimatkoilla laatukirjojen parissa. Kuluneena vuonna omavalintainen kirjallisuus on jäänyt opinnoista ja sen sivutuotteena kasvaneesta kirjapinosta johtuen vähäisemmäksi, mutta jotain "omaakin" olen sentään ehtinyt lukea... kuten parin viikon takaisen löydön, Unna Lehtipuun Timanttipesulan, joka imaisi sen verran hanakalla imuotteella mukaansa, etta oli pakko lukaista se läpi parissa illassa.

Jos haluat kirjan omaksesi, voit voittaa sen osallistumalla arvontaan. 
Ohjeet postauksen lopussa. 

 - - -

 "Timanttipesula on toisenlainen sijoituskirja. Se valkopesee ja linkoaa käsityksesi rahasta, ajasta ja talentista. 

-Miten sijoitan rahani ja aikani arvojeni mukaisesti?
-Millainen shoppailu lisää hyvinvointia ja onnellisuutta?
-Miten hyödynnän osaamiseni ja talenttini niin, ettei myöhemmin kaduta?
-Miksi antaminen on voittoisa strategia?
-Miten optimoin aikani ja suursiivoan huomiotalouden turhasta?
-Mistä löydän oman elämää rikastavan laumani?

Unna Lehtipuu on merkitystalouden, viestinnän ja varainhankinnan ammattilainen, varainhankinnan ammattilainen, yrittäjä, bloggari ja tietokirjailija. Toiminta maailman absoluuttisesti köyhimpien kanssa on innoittanut häntä etsimään vastausta siihen, miten tärkeimmät pääomamme - raha, aika ja talentti - kannattaa sijoittaa."

Unnan blogiin pääset tästä
- - -


Timanttipesula on erilainen sijoitusopas, jossa puhutaan loppujen lopuksi aika vähän rahasta ja aineellisesta rikastumisesta. Yleisimpien maksimaalista taloudellista hyötyä ja omahyväistä mammonan keräämistä esittelevien sijoitusoppaiden sijaan tästä kirjassa painottuu (ajan, rahan, avun, osaamisen) antamisen ja lahjoittamisen näkökulma, jolla on elämän rikkaaksi kokemisen kannalta yllättävän suuri vaikutus. Timanttipesulassa pohditaan paljon sitä, miten rakentaa ja elää oman arvomaailman mukaista elämää, sekä pureudutaan tarkastelemaan valintoja ja asioita, joihin käytämme aikamme, rahamme ja osaamisemme. Pidin erityisesti kirjan syväluotaavasta helppolukuisuudesta, selkeistä aihealueista, rakenteesta ja harjoituksista.
Kirjan teemat rytmittyivät jouhevasti, ajatuksia herättävästä alustuksesta asiantuntijan kommettien kautta "linkoukseen", eli harjoitusosioon. Pidän tämäntyyppisistä "selfie help" -oppaista, joiden avulla erakoituva elämäntapaeläkeläinen voi käydä vuoropuhelua luontevalla tavalla kaikessa hiljaisuudessa. Kirjan voi lukea järjestelmällisesti kannesta kanteen tai mutustella pieninä palasina sieltä täältä luku ja harjoitus kerrallaan.Timanttipesula osui itselle aika messevään saumaan ja elämäntilanteeseen, sillä luin sen pian sen jälkeen, kun olin tehnyt kaupat Torpasta. Vaikka olin ostoksestani onnellinen, rimpuilin vielä ajatuksissani jossain järjen ja tunteen sekamelskassa, jännityksen ja innostuksen jälkihyrinöissä. Kirjan avulla sain lisävahvistusta sille, että tekemäni hankinta oli arvojeni mukainen, pitkäaikaista onnea ja iloa tuottava ostos.

Suosittelen Timanttipesulaa kaikille oman elämän sisältöä pohtiville, etenkin niille, joilla ei ole just nyt aikaa lukea mitään elämäntaito-oppaita. Koska kiire ja ruuhkavuodet tai mitä ikinä. Satasen vauhdissa kannattaa välillä oman ja muiden turvallisuuden vuoksi himmata tahtia, raottaa silmälappuja ja tarkistaa, onko suunta, vauhti - ja seura - tarkoituksenmukainen.


Osallistut arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen. Mainitse kommentissasi kirja, joka jäi mieleesi ja mistä syystä.  

Vastaukseksi käy myös "Aapinen ja eka luokka", jos lukeminen ei oo sun juttu. 
Arvostan rehellisyyttä.
Muista jättää myös yhteystietosi (sähköpostiosoitteesi), jos kommentoit anonyymina.

Arvonta päättyy ma 26.6.2017 klo 21.00

Pakettiin saattaa eksyä kirjan lisäksi myös joku ylläri. ;)

Arvottava kirja on saatu ilmaiseksi kustantajalta tätä blogiarvontaa varten Talentum Pro:lta. Kiitos! <3
Kirja on saatavilla Talentumin nettikaupasta, useimmista kirjakaupoista ja kirjastoista. 

Timanttipesula on loistava lahjaidea elämäänsä aloittelevalle nuorelle, jollekin ihanalle ystävälle tai "mahdolliset muistamiset tilille"-lahja viisikymppiselle, jolla on jo kaikkea. 

En hyödy klikkauksista enkä saa rahaa tästä postauksesta. 

Onnea
arvontaan! 

23 kommenttia:

 1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta, ilman muuta mukana. Mikähän kirja olis jäänyt erityisesti mieleen? Ei ihan heti tule kyllä mieleen, vaikka tykkäänkin lukemisesta...

  VastaaPoista
 2. Innostavan oloinen kirja! Ikuinen lempparini on Sinuhe, egyptiläinen, mutta viimeisin mieleenjäänyt on ihan mahtava 'Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi'. Sen tosin kuuntelin äänikirjana, mutta kuitenkin.
  talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 3. Kiinnostava! Luen joka päivä, joten hyviä kirjoja tulee ja menee koko ajan. Ihan viimeisin huippu oli tietokirja, Viisaat linnut. Sellaiset kirjat kertovat niin paljon elämän ihmeestä. Huh! Myös Elämästä, kuolemsta ja aivokirurgiasta on yksi tämän vuoden mieleenjääneitä.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Mä oon lukutoukka, aina välillä. Luin just Eve Hietamiehen Hammaskeijun. Se oli kevyttä kesälukemista. Sitten luin Katariina Vuoren "Lottovoittajien pöydässä" ja se avasi silmäni, miksi joskus ei ihminen jaksa yrittää... Vaikka olen itsekin ollut pienperheessä joskus tiukilla aikoinani, ei minun elämäni ollut vaikeaa... Ja yksi ylitse muiden kaikkein vaikuttavimpiin kirjoihin kuuluu Anni Kytömäen "Kultarinta". Lukekaa se! Terv. Kaarina... Jos onni potkaisee, niin lähetän yhteystiedot...

  VastaaPoista
 5. Kiinnostuin kirjasta kovasti. Näin sosiaalisena erakkona palaan aina Herman Hessen arosuteen ja hänen muuhunkin tuotantoonsa
  kiisu.maki@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Kiinostava kirja. Luen paljon, mutta kirja joka on jäänyt viimesikaisista lukemistani kirjoista erityisesti mieleen on Emma Cline:n tytöt. Ahdistavakin kasvukertomus.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 7. Mukana arvonnassa! Mikähän kirja on jäänyt eniten mieleen? Mieleeni tuli nyt ekana Markus Nummen kirja "Karkkipäivä". Se oli koskettava tarina.

  VastaaPoista
 8. Mukana ollaan ja paulo coelhon alkemisti on jäänyt mieleen ikuisiksi ajoiksi. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 9. Tämä olisi hyvä lahja miehelleni! Mun mieleen on jäänyt Twilight- kirjasarja, ne luin yhden illan aikana jokaisen kirjan. emilia_ho@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Vaikuttaa kiinnostavalta kirjalta! Mieleeni on jäänyt Dan Brownin Enkelit ja demonit, piti otteessaan loppuun asti.
  krisu.sposti(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 11. Taru sormusten herrasta on aika klassikko :)

  Arvontaan: raparperikilpikonna(at)gmail.com

  VastaaPoista
 12. Tykkään hurjasti kirjoista. Erityisesti tietokirjallisuus on mieluista. Romaaneista jäänyt mieleen on "Luolakarhun klaani".
  anne_kp (at) hotmail . com

  VastaaPoista
 13. Näistä uusista jäi mieleen Annoin sinun mennä. Jännärit on parhaita, varsinkin kun ei aavista lopputulosta.
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 14. En kamalasti ehdi lukea sellaisia isoja kirjoja. Ensimmäisenä tulee mieleen Sotahevonen. Ihana <3
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta!
  Viimeisimpänä mielessä on jonkin aikaa sitten lukemani kirja Tee se itse vauva. Kirja oli humoristinen ja sai nauramaan ääneen useamman kerran.:)
  rrida@suomi24.fi

  VastaaPoista
 16. Luen paljon Suomen sotiin liityviä kirjoja. Niistä jää paljon mietittävää esim. partisaanien tuhotyöt tai sotalasten tarinat. Näiden jälkeen arvostaa sen ajan eläneitä ihmisiä. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Ei oikeastaan ole erityisesti mieleen painuvaa. En lue kovin paljon kirjoja. Eli sanon sitten sen Aapisen :D
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Mukana arvonnassa, kiinnostava kirja. Ehkä tämän kevään lukemistani nostan tähän Mikko Kamulan Ikimetsien sydänmailla.

  VastaaPoista
 19. Anna Gavalda: Viiniä keittiössä. Tosi koskettava kirja, siitä tuli yksi lempikirjoistani. Tämän kirjan myötä olen lukenut muutkin Gavaldan kirjat.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Tähän on pakko vastata Laura Anderssonin Voit nukkua -kirja. Muitakin vauvojen uneen liittyviä kirjoja on tullut luettua, mutta tämä on ollut mielestäni niistä ehdottomasti paras. Olisi ollut mukava lukea jo esikoisen kohdalla, mutta hyvä kun edes nyt kolmannen lapsen kohdalla :).
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 21. Pidän todella paljon dekkareista, mutta erityisen hyvin mieleen on jäänyt KonMari -kirja, joka oli erittäin inspiroiva. Myös talous- ja raha-asiat ja niitä käsittelevät kirjat kiinnostavat kovasti, koska haaveissamme on uusi asunto, ja yritämme sitä varten saada säästöjä kartutettua.
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta, johon tutustuisin mielelläni. Itse palaan usein Waltarin Sinuhe egyptiläisen pariin.

  VastaaPoista
 23. Olinkin jo sun lukijana, kun linkkasit tän The Ryhmään! <3 Pakko totta kai osallistua arvontaan, kun tällainen heti vastaan tuli. Mun elämään ehkä eniten vaikuttanut kirja oli Pieni Lankakauppa, joka sai mut fiilistelemään asioita ääneen. Kirjasta lähti ajatus ja pian meidän pikkupaikkakunnalla kokoontui NeulontaVimmaiset, joista tuli myöhemmin yhdistys. Minä istuin hallituksessa siinä alkuaikoina puheenjohtajan paikalla, mutta väistyin, kun elämäntilanne ei antanut aikaa kivoille jutuille. NeulontaVimmaiset ry kuitenkin porskuttaa edelleen vahvasti muiden reippaiden naisten ansiosta. <3

  VastaaPoista