keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Äidille ja tyttärelle


Kaikkien jouluähkyisten ihmisotusten suureksi iloksi ja riemuksi läväytän kuvat näistä joulunpunaisista henkeni tuotoksista (Huom. ei sisällä tonttuja).

jouluiset villasukat

Joulukiiruhissa en tietenkään merkannut mihinkään muistiin silmukkamääriä tai muita ohjeita, mutta äkkiseltään kuvasta laskettuna tyttövauvan tumpuissa on 20 silmukkaa ja sukissa aloituksessa 24 silmukkaa. Puikkoina saattoi olla neloset, ken tietää (Pukki tietää, pukki tietää). 
Joulu näköjään deletoi kivasti kaikki tiedostot. 


Lankana asusteissa on  itselleni uusi ja miellyttävä tuttavuus, Adlibriksen Felting Wool, joka on 100% pehmoista villaa. Kaksi kerää riitti juuri ja juuri näihin kaikkiin, paitsi myssyn nyöreihin, jotka kudoin valkoisesta seiskaveikasta.

lovikkaat

Äidin lapaset tein samoilla silmukkamäärillä kuin aiemmin kaksinkertaisesta Lettlopista tekemäni Lovikkaat. Vähän kaposet ovat, ens kerralla jokunen silmukka leveyttä lisää. 

Uudenvuodenlupauksena, tällä puheella ja kunniasanalla, tungen käsityöpussin vakiovarusteeksi muistiinpanovihon. Ehkä myös kynän. Eri asia tuleeko vihkoon kirjoitettua mitään, mutta ainakin mahdollisuus on olemassa. Lupaan muistuttaa itseäni myös siitä, että joka kerta kun mieleeni hiipii ilmiselvä toteamus: Kyllähän mä nyt tämän muistan!, niin ei, et muista. Sen jälkeen kun olen työn laskenut käsistäni, langanpätkät päätellyt ja innokkaana kieputellut puikoille silmukat uutta neulomusta varten, kaikki entinen on mielestäni pyyhkiytynyt. Sama ilmiö on havaittavissa myös muilla elämän osa-alueilla. Hupsista.

Hyvää uutta vuotta! Eihän sitä tiedä onko se hyvä, mutta ainakin uusi. 

7 kommenttia:

 1. Oi, onpa ihania <3 Vauvan asusteita on kyllä niin kiva tehdä ja täytyypä tutustua tuohon lankatuttavuuteen!

  VastaaPoista
 2. Hyvää uutta vuotta! Ihania punaisia neulomuksia. Ja kyllä se kässävihko on ihan kätevä. Ainakin joskus osan asioista muistaa laittaa ylös. Otin itse käyttöön joskus vuosi sitten, kun aika monet sukat tuli tehtyä sillai, että niin, mitähän ihme ratkasuja olinkaan ekaan sukkaan tehnyt... :D Nyt on vähän suurempi todennäköisyys tehdä samanlaiset ratkaisut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vaan muutaman viikon kokemuksella, ei ole aivan aukoton tämäkään systeemi. Mutta oon joka tapauksessa enemmän kirjannut ylös kuin viime vuonna. :D

   Poista
 3. Voi ihanuus millaisia neulomuksia! Ihanaa alkanutta vuotta sinne ja mukavia bloggailuhetkiä♥

  VastaaPoista
 4. Kauniita"ihanan väriset,neulesetin äidille ja tyttärelle tehnyt:)!!
  Oikein antoisaa värikästä,ja inspiroivaa alkanutta uutta vuotta!

  VastaaPoista