sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Vuosi villaisten vällyjen välissä ja mieletön munkki

Aika tarkasti vuosi sitten tähän aikaan päivitin vanhoja kulahtaneita petivaatteita uusiin. Rippikouluikää lähestyvä runkopatja oli (ja on edelleen) nateva ja hyväkuntoinen, mutta petauspatja oli tullut auttamatta tiensä päähän, samoin peitto oli uusimisen tarpeessa.


Olin kuullut ja lukenut paljon hyvää Porin Villa ja Peitteen valmistamista patjoista ja muista petivaatteista, ja pitkällisten pohdintojen lopputulemaksi päädyin hankkimaan heidän valikoimistaan kasettisijauspatjan,  (sijaus)patjansuojuksen ja  paksun villatäytteisen peiton.

futon


Paksusta villatäytteisestä peitosta tuli heti ensimmäisen yön jälkeen nuukan sähkölämmittäjän ja viileässä viihtyvän nukkujan hittituote! Samoin sijauspatjaan ja helposti pestävään patjansuojaan olen ollut tosi tyytyväinen, luonnonmateriaalit lämmittävät tasaisesti, eivätkä hiosta, aiheuta sähköistymistä tai kerää pölyä, kuten keinokuidut saattavat tehdä. 


Tuotteisiin tykästyneenä ajattelin ostaa jossain vaiheessa myös lasten sänkyihin uudet patjat ja peitot. Tuotteet ovat aika hintavia (toki myös hintansa arvoisia!!!), enkä sen vuoksi ollut malttanut hankintaa tehdä. Olen selaillut silloin tällöin myös tori.fi:n tarjontaa, mutta käytettyjä/hyväkuntoisia patjoja ja muita rytkyjä on ollut myynnissä tosi hintsusti, ja silloinkin niissä on ollut korkea hintapyynti. 

..kunnes onni potkaisi ja suosi köyhää!

 Löysin nimittäin kahden patjan ja rungon setin, josta myyjä halusi päästä pikaisesti (toisin sanoen todella edullisesti) eroon muuton vuoksi. 


Setti sisälsi siis seuraavat tuotteet:Villa-Luonnonkumi 2   Futon - patja Villa-Luonnonkumi 2   Futon - patja
   
(kuvat lainattu valmistajan sivuilta)
(kuvat lainattu Ikean sivuilta)


Olisin ollut valmis lähtemään parin sadan kilsan päähän Jyväskylään hakemaan patjoja omalla pikkuautolla, mutta myyjä halusi luopua myös rungoista, joita en olisi saanut sopimaan volkkariin kirveelläkään (tai ehkä just ja juurikin sillä). 

Joskus kuitenkin osuu tähdet ja muut taivaankappaleet kertakaikkisen mallikkaasti kohilleen: Ylivieskassa asuvat myyjän vanhemmat olivat menossa peräkärryn kanssa tyhjäämään loppuja tavaroita Jyväskylän kämpästä lauantaina. Samana päivänä seinän takana asusteleva luottonaapuri oli puolestaan kotiutumassa Hiacella pohjoisesta, ja muutamien viestien ja puhelinsoittojen jälkeen saatiin ajoitettua treffit Ylivieskan AaBeeCeelle sillai sievästi, että Jyväskylästä muuttokuorman kanssa palaava saattue ja lapinreissulla ryvettynyt Hiace-kuski kohtasivat onnistuneesti toisensa ja patjat runkoineen olivat taas askeleen lähempänä uutta omistajaa!
Rungot kotiinkuljetettuna odottelemassa jatkojalostusta ja loppusijoituspaikkaa. 

Laitettiin molemmat patjat nyt päällekkäin Viivin huoneen sänkyyn vaahtomuovipatjojen tilalle. Patjojen myyjällä on ollut käytössä petarit patjojen päällä, joten ne ovat pysyneet tosi siisteinä. Kerstillä on käytössä postauksen aloituskuvassa näkyvä Ikean rautasänky, johon nyt hankittu patja tulevaisuudessa sopii, kunhan sänkyä jatkaa täysiin mittoihin. Pitää miettiä, jos luopuisin olohuoneen isosta sohvakompleksista, siirtäisin Viivin huoneen sohvasängyn olkkariin, ja toinen runko+patja jäisi Viiville. Katsotaan, kuinka mööpleeraus järjestyy.


Patjojen ja runkojen arvo uutena ostettuna olisi siis ollut yhteensä huikeat 1430€.
(Futon 580 € x 2, rungot+jalat 135 € x 2)


..ja arvaatka mitä maksoin?

50 € 

Siis vain viiskymppiä,uskomatonta, mutta totta!
 Lisäksi maksoin naapurin ukolle pienen korvauksen kokemastaan kivusta, särystä, vaivannäöstä ja puhelinahdistelusta. :D 

Joskus odottelemalla (sitä oikeaa) säästää sen, 
minkä hätäilyllä häviää. 

Edit: Tämä postaus ei ollut kaupallinen mainos tai blogiyhteistyö. :)


 

15 kommenttia:

 1. Kiva humoristinen postaus.
  Luonnonkuituja ei voita mikään.
  Onnea uusille edullisille mööpeleille.
  Hauskaa vappua ja hyvää vappuviikkoa teidän triolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, olen kyllä ollut tyytyväinen luonnonkuitujen ominaisuuksiin. :)

   Poista
 2. Huikea haaveiden ja tapahtumien ketju!🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan aina ei asiat suju yhtä huikeella tuurilla, kuin tämä! :)

   Poista
 3. Todella hyvä munkki käynyt, nyt kannattais myös lotota :). Mäkin olen noita tuotteita katsellut, mutta ehkä sitten kun voitan lotossa...

  VastaaPoista
 4. NO kylläpä sinua lykästi! Meilläkin futonpatjat unelmissa vielä; katsotaan, milloin unelmat toteutuvat. Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 5. Siis miten sä teetkin aina noita ihan helmi löytöjä 😀
  Ja edelliseen postaukseen oon näköjään unohtanut vastata. Makkarasyndet kuulostaa täydellisiltä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esi-isissäni täytyy olla hieman harakkaa, kun kotiini pesiytyy bongaamiani aarteita! :D

   Poista
 6. wow, mikä munkki sulla kävi! HIenon näköisiä :)

  VastaaPoista
 7. Eihän tuommoista tuuria ole kenelläkään ! Onnittelut upeasta munkista, sopii hyvin päivän teemaan.
  Ja kiva blogi sinulla on, liityn lukijaksi :D

  VastaaPoista
 8. Todella hyvään hintaan löysit patjat ja rungot. Varmasti lämmittää hyvin paksu villatäytteinen peitto. Me uudistettiin muutama kuukausi sitten koko sänky ja ostettiin myös patjansuojus tällä kertaa. Se on kyllä hyvä, kun sen saa välillä pestyä. https://www.suomenlaitostekstiilit.com/sairaalatpalvelutalot

  VastaaPoista