keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Pikapyörähdys Torpassa

torppa

Jos mökki oli upea ja ryhdikäs ulkoa, niin kattokaapas millanen se on sisältä!

Torppa on hirsirunkoinen, lautaverhoiltu noin 50 m2 kokoinen möksä, joka kätkee kattonsa alle tuvan, kamarin ja kuistin. Sähköjä ei ole (eikä tule). Juomakelpoista vettä saa nostaa oman tontin kaivosta. Pihapiirissä on ulkorakennus, johon on tehty sauna, sekä vanha aitta ja huussi. Koko tontin pinta-ala on puolisentoista hehtaaria, joista osa on metsää ja vanhaa viljelysmaan pohjaa. Paikka on aivan ihana jo näin keväällä, tuskin maltan odottaa, miltä pihamaa näyttää kun luonto pöhähtää kunnolla eloon!

Mutta nyt pyörähdetään the Torpassa.

Torppa myytiin irtaimistoineen päivineen, kaikki mikä näkkyy on (nyt) mun! :D Mun on tarkoitus pitää torppa rakenteiltaan tällaisena kuin se on, mutta mielessä pyörii jo vaikka miten monta sisustukseen liittyvää projektia ja tuunauskohdetta! Mutta niistä sitten toisella kertaa.
 Tässäpä kuvamateriaalia hätäsimmille:

vanha talo

Aamuaurinko paistaa suoraan kuistille/terassille.

kuisti, kesämökki

Ulko-oven jälkeen vastassa on kuisti. Viimeisin omistaja on puhkonut lautaverhoiluun ikkunat, tehnyt lattian ja paneloinut sisäseinät, sitä ennen tila on ollut pimeä, kömyinen porstua. Kuistilta pääsee tikkaita pitkin "ylisille", joka palvelee tällä hetkellä säilytystilana, mutta sinne on mahdollista tuunata nukkumaparvi.


Kuistin ovesta sisään tullessa oikealla puolella on pieni keittiönurkkaus, jossa on allaskaapisto ja kaasulla toimiva keittolevy.


 Torpassa on tupa ja kamari. Maailma pyörähtää sillai kivasti auringon ympäri, että ilta-auringon säteet paistavat pellonpuoleisesta ikkunasta suoraan tähän ihanaan valkoiseen aarteeseen
Mielettömän kaunis valo! 
 


Leivinuuni! <3
Takassa on muuten kaksi ominaisuutta, sen saa eri peltejä sulkemalla ja avaamalla joko suoravetoiseksi, jolloin savut menee suorinta tietä ylös ja ulos, tai varaavaksi, jolloin takka vetää eri rönöstä ja kiertää toista reittiä lämmittäen takan kyljen. 


...ja toinen puoli tuvasta näyttää tältä. 
Lapsuuden kodissa mun omassa huoneessa on ollut pönttömuuri. Päätin jo silloin, että mulla on vielä joskus oma koti, jossa on pönttöuuni. Arvatkaa tirahtiko tippa linssiin, kun näin tämän helmen kamarin nurkassa...? (Tästä ei ollut kuvaa myynti-ilmoituksessa).

Ja siinäpä se sitten olikin! Nuohooja on tulossa tekemään lopputarkistusta perjantaina, silloin katsotaan, että kaikki toimii niin kuin pitää. Viikonloppuna siivoan tuvan lattiasta kattoon, tuon pyykätyt ja osittain uusitut petivaatteet ja asetutaan taloksi. <3 


20 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Eipä tähän oikein voi muuta sanoa :)

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Tuohan on aivan upda löytö!
  Malttaako tuolta tulla poiskaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin ja viikonlopun kokemuksella voin kertoa: EI MALTA! XD Onneksi on enää kaksi viikkoa lomaan (ja tämäkin työviikko vajaa helatorstain vuoksi), kohta päästään oikein ajan kanssa touhuilemaan torpalle ja nauttimaan kesästä. :)

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Aivan täydellinen kesäkoti!Tuollaisen haluan joskus itsekin:)

  VastaaPoista
 5. Heti piti sännätä tännekin kurkkimaan kun arvelin, että täältä löytyy lisää kuviakin <3 Aivan täydellinen tämä teidän "kakkoskoti". Onnittelut vielä tätäkin kautta, kävin jo Facebookissa huutelemassa :) innolla odotan kesäkuulumisianne Torpalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva juttu! Hauska yhteensattuma, että bongasit kuvan myös facesta. :D Yritän päivittää meidän kuulumisia ja kuvia torpalta tänne aina kun käydään "huoltokatkolla" arkikodissa. :)

   Poista
 6. Suloinen ja Ihana! Näköisesi - vaikkei ollakaan ikinä tavattu. Vielä. Tykkään vanhoista suuluukuista, pönttöuuneista, porstuoista, riepumatoista, hirsiseinistä, harmaista lattioista (juuri lomamme aikana meillä maalattiin kaks kamaria saman värisiksi), valon kulusta, narisevista ovista, ulkohuusseista...... Ollaankohan me sukua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khyyyyllä, suurella todennäköisyydellä! :D Jos ei verisukua, niin sielunkumppaneita vähintäänkin! Vanhoissa taloissa on vain niin omanlainensa tunnelma... tuolla hirsiseinien suojassa kun nukahdin, mietin, miten hienoa on olla osa tän torpan piiiiitkää historiaa. :)

   Poista
 7. Voi miten ihana Torppa ja ihania tavaroita sisälläkin. Löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa on torpan entisten "oikeiden" asukkaiden huonekaluja ja tavaroita. Hienoa, että ne on säästetty, torpassa on asuttu vakituisesti viimeksi vuonna -75, ja sen jälkeen se on ollut kesäkäytössä.

   Poista
 8. Todella kaunista.!!! <3 Torppa on niin ihana ja vanhaa henkeä uhkuva.! <3

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana, kaunis ja idyllinen torppa! Upea takka, pönttöuuni ja kalustus. Kyllä tuolla kelpaa vietellä vapaa-aikaa! :)

  VastaaPoista
 10. Aivan mahtava paikka! Onnea Teille uusille asukkaille ihastuttavasta torpasta!

  VastaaPoista
 11. Voi ei mikä ihana, täydellinen torppa!! <3<3<3 Sydän kipristyy kokoon. Kiva kun löysit minunkin blogiin. Talo on meillä uusi, mutta bloggaaja on henkinen mummu, ja toivottavasti talokin vaihtuu vielä vanhaan. Penskasta saakka olen sellaisesta haaveillut, ja vielä sen saan.

  VastaaPoista
 12. Aivan täydellisen ihastuttava torppa!

  VastaaPoista