maanantai 3. huhtikuuta 2017

Kevät (vaikka väkisin)

"Viiiiiiviii, helätyyyys! Kevät on tullut!" 
huudahti eräskin kohtapian kaksivuotias muumifani eräänä arkiaamuna, kun pyysin neitiä herättelemään isosiskoa kouluun. 

Eli mitäpä sitä väittämään, se olis siis kevät!
Jos ei oo, niin tehdään se.

Pidettiin Kerstin kanssa loppuviikko töistä ja hoidosta rokulia neitin yöllisen oksennuspuuskan vuoksi. Tauti kesti tasan tunnin, mutta hoidin tyttöä pari päivää kaiken varalta ja päivähoidon sairastelusuositusmääräyskehotusehdotusten vuoksi.

Välttämättömästä petivaatteidenvaihtohässäkästä (Äiti, mulla tuli sokkua tänkyyn!) johtuen ja alkavasta keväästä intoutuneena vaihdoin Kerstille keltaisen retrokukkaisen pussilakanan ja kokeilin heittää olohuoneeseen ajattelemani keltaiset koristetyynyt omalle sängylle. En tiedä mistä syystä olen aina ajatellut, ettei tuonne harmooniseen makuuhuoneeseen sovi mikään "väri", mutta jotenkin tuo keltainen vaan osuu ja uppoo ja saa kokonaisuuden näyttämään ainaskin omaan silimään  mehevän pirteeltä! 
Saman hikeen pesaisin assistenttini kanssa makuuhuoneen ikkunan, nakkasin pyykkiin pölyiset (OMG) pellavaverhot ja kötöstin verhotankoon killumaan keveämmät kesäversiot tuosta nuovvaa suitsait. Rehellisyyden nimissä sanottakoon, että hommaa hidasti kotitontun hukkaaman ikkunalastan etsintään uhrautunut tunteroinen (löytyi!) sekä toisen verhotangon kannattimen fiksaus, jota varten piti käydä hakemassa kaupasta ankkurimallinen kipsilevytulppa. Nyt pysyy ja pitää. 

Meillä juhlitaan tulevanan viikonloppuna Kerstin kakkosia, joten siitäkin syystä perusteellisempi kevätsiivous on kovasti aiheellinen.
 

Lähes kaikki kuvissa näkyvät tavarat ovat kulkeutuneet ajan saatossa kotiimme kirpputorin kautta, viimeisimpänä investointina keltaiset tyynyt (samettinen 1 €, Lennolin silkkityyny 6€). Myös Kerstin sängyn pussilakana, jalkopäähän kääritty päiväpeitto, päiväpeiton pestiä hoiteleva tuplauntuvatäkki, virkattu peitto, matto, verhot, osa taulun kehyksistä ja kaikki koristetyynyt on ostettu kirppikseltä. 


Huonolle huomiolle ja rakkautta vaille jäänyt, kotimme ainoa hengissä säilynyt vehkaparka pääsi isompaan purkkiin ja paksumpiin multiin. 
(Ja khyyyllä, makuuhuoneen kaappi ja romut sen päällä ostettu käytettynä. Voi minua.)

Terassin ruukuista nyppäsin kanervat ja havut veks ja polkaisin tilalle narsissit. 
Voi miten mukavaa!

Ilo-lo-loista kevättä!

Ps. Sain ex-naapureilta Kärcherin ikkunanpesurin, tai siis semmosen likavesi-imuri-hynttämyllyn, you know. Haaveilen sellaisen hankkimista itselleni, mutta testaan värkkiä ja harkitsen sen jälkeen, tykkäänkö vaiko enkö. :D

4 kommenttia:

 1. Ihanan keväinen postaus ja kuvat!
  Onneksi pääsitte tunnin oksutaudilla. Sen tympeämpää kulkutautia ei taida ollakaan...Noro varsinkin on kirosana.
  Onpa sulla paljon kivoja kirppislöytöjä!
  Tuo pussilakana herättelee jotain toooosi etäisiä lapsuusmuistoja. Oiskohan meillä ollu noita vihreänä joskus 80-luvulla... Kaunis on!
  Onnea synttärisankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sumi! Joo tuo oksutauti ei tosiaan oo tautien toivelistalla ykkösenä, mutta onneksi meni nopsaan ohi. En oo varma oliko se oikea tauti vai menikö Kerstillä pakki sekaisin jostain mitä oli syönyt, kaveri on nimittäin aika ahnaasti pistellyt poskeensa kaikenlaisia lumen alta paljastuvia "herkkuja". :P

   Pussilakana taitaa tosiaan olla jostain seitkynt-kasikynt-luvulta. :) Mäkin muistan nukkuneeni lapsena mummulassa tämäntyylisissä pehmeäksi kuluneissa lakanoissa. :D

   Kersti kiittää onnitteluista! :)

   Poista
 2. Ihanan pirteää! Keltaisia tyynyjä etsin itsekin niitä sitten löytämättä (siis oikea väri ja ennenkaikkea oikea hinta!) Narsissitkin odottavat vielä kaupassa, aivan kuten ne ränkyt kanervat siinä oven pielessä.

  Huippukivoja synttäreitä teille kaikille ja isot onnittelut kaksveelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo siinäpä se onkin, harvakseltaan löytää just sitä mitä etsimällä etsii. :)

   Sähän voit suoraan istuttaa kesäkukat, jos jää narsissit istuttamatta.. ;)

   Kiitos onnitteluista myös, me yritetään pitää kivat juhlat. Nämä onkin ekat kemut, joista Kersti jotain jo hoksaa ja varmaan ihan tohkeissaan availee paketteja ja ilahtuu ilmapalloista ja muista koristeista. :D

   Poista