tiistai 25. huhtikuuta 2017

Puikkoihastusta ensihipelöinnillä!


vauvan sukat ohje


Löysin kirpparilta viime viikonloppuna söpöt pienet puiset minikutimet, joita piti tietysti päästä heti testaamaan. Ajattelin ottaa työn alle jotain nopeasti valmistuvaa ja tempaista pienet sievät vauvansukat, ihan vaan siltä varalta, ettei urakasta tule liian suuritöinen uusien pelivälineiden osoittautuessa hyppysiini sopimattomiksi. Ja vielä mitä! Nämä 13 cm kiinanihmeet luistavat kuin suvikumit mustallajäällä ja kutominen seittemän senttiä totuttua lyhyemmillä puikoilla sujui huippunäppärästi. 

Vauvan sukat:
(n. 1-vuotiaan koko)

Lanka: Nalle 
Puikot: 2,5 mm (13 cm)
Langankulutus: 35 g 

Luo 44 s. Joustinneule *1 oikein takareunasta neuloen, 1 nurin* 8 kierrosta ja sen jälkeen yksi kierros aina oikein. (Vaihda väri) Neulo (vuorotellen kaksi kierrosta per väri) aina oikeaa n. 8 cm (28 kierrosta). Nilkkaresori samaan tapaan kuin alussa, kavenna 4 silmukkaa pois resorin ekalla kierroksella (jää 40 s). 

Kantalappu normaaliin tapaan 20 silmukalla. Sukan lapaosassa kaventelin silmukoita, kunnes työssä jäljellä 36 s. Jätin lankojen vaihtumiskohdan varressa piiloon sukan sisäsyrjään, lavassa vaihtumiskohta on jalan alla.
 En osaa yhtään lotota, minkälainen käyttöikä näillä 2,5 mm bambupuikoilla mahtaa olla... Puikot vääntyivät kutoessa aavistuksen, mutta se ei haitannut tahtia eikä lopputulosta. Pahoin pelkään, että varsinkin ohuehkot puikot napsahtais poikki sellaisissa kirjoneulekuvioissa joissa joutuu "vääntämään" ja kutomaan monta silmukkaa yhteen. 

Joka tapauksessa voin ilolla suositella syrjähyppyä näihin (tai joihinkin muihin alamittaisiin) puikkoihin kaikille kaltaisilleni otuksille, jotka ovat uskollisesti tottuneet pätkyttämään perusmarkettien tarjoamilla standardipituisilla kilikuttimilla! Vaihtelu virkistää!

6 kommenttia:

 1. Sievät töppöset:).Minäkin kokeilin taannoinn uudenlaisia puikkoja (hiilikuitu) ja on ne kyllä mahtavat.Itse en olisi raaskinut ostaa,mutta sain lahjaksi.Tosi piristävää välillä kokeilla jotain uutta käsityörintamalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välineillä on väliä. 😉 Hiilikuidut aioin kyllä testata seuraavaks! 😊

   Poista
 2. Ihanat pikkusukat. Itselleni on joskus kotiutunut sormikaspuikot eli juuri lyhyemmät puikot joilla on mukava neuloa ainakin pikkusukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin joo, siihen tarkotukseen ne on voitu nämäkin tehdä. 😊

   Poista
 3. Sitä minä vaan että oisko aihetta sun funtsia tän blogin nimeä uudelleen - vaikkapa Lempipäiväni- aina joskus ja jouluna. Kun eihän tänään VOI olla lempipäivä kun Taas sataa luntavettäräntää! D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Et vissiin oo tutustunut mun varjoblogiin: Aina paskapäivä! 😂

   Poista