lauantai 2. tammikuuta 2016

Kodin raivaus: Vauvan vaatteet

Sen sijaan, että olisin lähtenyt heräteostoksille tammikuun alennusmyynneille, suuntasin huopikkaani kirpparille. En ostamaan, vaan myymään tavaraa! Tänään avajaisia viettävän uuden kirpputorin myyntipöydät sai käydä täyttämässä kaikessa rauhassa jo viime vuoden puolella, nyt kävin täydentämässä pöytää muutamilla kuormasta jääneillä tavaroilla.

Miksei jokaisessa kodissa, mutta ainakin lapsiperheissä tarpeetonta tavaraa kertyy koko ajan lasten kasvaessa ja kehittyessä. Viivin ajalta säästin loppujen lopuksi aika paljon vaatteita, vaikka laitoinkin niistä valtaosan kiertoon. Nyt olen lajitellut kaikki Kerstin 68 cm ja sitä pienemmät vaatteet kirpparille.


Tässä pino säästetyistä vaatteista, herkuista herkuimmat: kotiutumisvaatteet, neuletakki, helleasu, potkupuku ja -housut. Näiden lisäksi säästin kotitekoiset villavaatteet ja pari kaupan neulehaalaria. 

Oon varmaan tällä(kin) saralla jotenkin tunnevammainen, kun en kyynelehtinyt tai kaihoisasti voivotellut mennyttä aikaa. Vaatteita säilyttämällä en saa takaisin kolmekiloista rääpälettäni. Hyvillä mielin pakkasin kirpparikoppaan monta mukavaa muistoa, mielessä ne pysyvät ilman näitä vaatteitakin.

Vaatteista luopumisen tekee helpommaksi se, että rahallinen panostus niihin on ollut pientä. En ole ostanut koko aikana Kerstille ainuttakaan uutta vaatetta sukkia, sukkahousuja ja paria lakkia lukuunottamatta. Kirpputoreilta löytyy hyväkuntoisia ja kauniita vaatteita, ja varsinkin ihan pienimmät vaatteet ovat ehtineet olla ensimmäisen käyttäjän päällä vain muutaman kerran, jos sitäkään. Eurolla ostetun bodyn voi laittaa myyntiin melkeinpä samalla hinnalla.


Äitiyspakkauslaatikko tulee olemaan muistojen taltioimisen lopullinen koko, johon aion mahduttaa kaikki säästettävät vauvanvaatteet ja tarvikkeet . Vähemmän on enemmän. Arvatkaapas, tarttuiko mitään mukaan...? No khyl, löysin itselleni harmaan villakangastakin (7 €), Marimekon mekon (samaa tyyliä kuin joululahjamekko, mutta isompi, 10€) ja löytöjen löydön: Kameran jalustan, hinta vain 5 €! Olen miettinyt sen hankkimista jo pitkään, mutta en oo malttanut ostaa. Nyt pääsee testaamaan kameran ominaisuuksia pitkillä valotusajoilla ilman tärähdyksiä. Jepajee. Jotkut tavarat tekevät onnelliseksi! :D

Ps. Kirpparilla on uusi hinnoittelujärjestelmä, joka mahdollistaa tuoton reaaliaikaisen seuraamisen omilla tunnuksilla netissä. Saldo ensimmäisen myyntipäivän jälkeen oli 74€. Kahden viikon pöytävuokra on tienattu ja tämänpäiväisistä ostoksista huolimatta ollaan edelleen plussan puolella. :D

 Kuinka paljon vauvanvaatteita säästät?
Millä perusteella laitat vaatteita kiertoon/säilytät?

8 kommenttia:

 1. ihania löytöjä oot taas tehnyt!
  Me säästetään vaan ristiäisissä olleet vaatteet ja Nellalle on sen yks vee juhlis ollut hame. Lisäksi tuolla on ihan muutamia suosikkeja jemmattuna sillä periaatteella jos vielä joskus.. Tai sitten ne menee Pepelle ja Jutalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvällä logiikalla etenet! :D Tuskin ne muksutkaan haluaa kotoa pois muuttaessaan matkaevääksi seittemää jätesäkillistä vauvanvaatteita! :D

   Poista
 2. Kääk mitä löytöjä! Olis kelvannut mullekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kameran jalustan löytyminen oli kyllä silkkaa tuuria. Se oli pakattu mustaan suojapussiin, ja sattumalta nappasin sen käteeni. Onni suosii köyhää! :D

   Poista
 3. Minä vaate- ja kirppisfriikkinä yhdyn tähän tekstiisi täysin! Suotta sitä kaikkea säästämään ja pakkaamaan varastoihin ajaksi X. Paremmin ne vaatteet muistaa esim valokuvista (Vaikka pakko myöntää, että säästettyjen vauvanvaatteiden hypistely on aika ihanaa).

  Onpas kiva että löytyi uusi blogi seurattavaksi! :)

  Terveisin EkoKulta -blogin Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ja monissa vaatteissa kuidut, resosit ym. hapertuu vuosien säilytyksen myötä. Tervetuloa lukijaksi! <3

   Poista