sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Arvokas kirppislöytö


Olen käynyt melkein päivittäin kirpparilla siivoilemassa ja täydentämässä omaa myyntipöytää. Tässä on olemassa riski, että poistuu sieltä suuremman tavaramäärän kanssa kuin mitä itse toi myyntiin. Tältä efektiltä olen onnistunut välttymään, mukaan on tarttunut vain pari oikeasti tarpeellista tavaraa, lähinnä muutama vaate Kerstille. 

paperipussi maljakkoTapio Wirkkala

Nyt haksahdin erään myyntipöydän paperipussi-maljakkoon. Ajattelin sen olevan joku tiimarifeikki, kun myyjä kauppasi sitä 4 € hintaan. Tsekkasin kuitenkin pohjan, ja sieltähän löytyi Tapio Wirkkalan leima! Nappasin maljakon kainaloon ja kotona selvitin googlesta sen arvon. Stockman myy maljakkoa 98 €:lla. 

Kyseessä on siis "Tapio Wirkkalan vuonna 1977 Rosenthalille suunnittelema keraaminen maljakko on design-klassikko. Vuosikymmentenkin jälkeen maljakko on yhä yksi saksalaisyhtiön halutuimmista tuotteista."

Ei siis ihan vikaostos. Ei tainnut myyjä tietää maljakon arvoa!

Oletko löytänyt arvokasta tavaraa pilkkahintaan?

8 kommenttia:

 1. Oi mikä löytö! Itselläni on tuon tyylinen lamppu. Äiti osti sen mulle, kun olin teini-ikäinen ja nyt parivuotta sitten löysin toisen samanlaisen kirppikseltä. Tosi kaunis tunnelma valo. Valo tuo esiin kivasti "paperipussin".
  Ilmottaudunkin täältä uutena lukiana. Pari päivää sitten sattumalta löysin blogisi pariin. Tosi kiva blogi♡
  Niin ja sitä pitikin heti kysyä, että mikä on mielestäsi seinäjoen paras kirppis (siisti, laadukasta lasten tavaraa/vaatetta..)? Tykkään kirpparoida, mut oon paikansuhteen aika nirso..
  t.Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Henna! Kiva kun eksyit blogiin ja kiitos palautteesta! Luulen kans, että tämä on lahjaksi annettu esine, jonka arvoa (ja kauneutta) ei lahjan saaja osannut arvostaa. Kiva lahjan olet siis saanut äidiltäsi ja aika sattumaa, että löysit vielä sille kaverin kirpulta!

   Omasta mielestäni paras kirppis Seinäjoella on Ykkösbasaari, joka avasi juuri uuteen, avaraan toimitilaan, siellä mulla on itelläkin nyt myyntipöytä ja tosi hyvin on mennyt romut kaupaksi! Luulen että se vois olla sun vaativaan makuun sopiva. :P Myös Lakeuden Shoppikselta olen tehnyt hyviä löytöjä vuosien varrella, mutta nyt en oo hetkeen käynyt siellä.

   Poista
  2. Nuo mun lamput ei siis ollu mitkään merkkilamput, kopiot tuosta, mutta kauniit silti:)
   En ole tuosta ykkösbasaarista kuullutkaan. Pitää seuraavan kerran käydä siellä, kun sinne päin tulen!

   Poista
  3. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Se oli ennen Törnävällä vähän katvealueella, mutta nyt tuossa Minimanin vieressä, jonne autonkin voi jättää parkkiin. Käy kattomassa Ykkösbasaarin nettisivut: http://www.ykkosbasaari.fi/

   Poista
 2. Oi mikä löytö!!!
  Nim. Yks kateellinen ilmoittautuu 😊

  VastaaPoista
 3. Kerran löysin lapselle uuden laskettelupuvun 20€, googlettelun tuloksena ovh. oli lähemmäs 300€ Viikonloppuna löysin salomon-merkkiset goretex vaelluskengät uudenveroisena 5€ :)Kaikkea ei enään muistakkaan.. Kirpparit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset löydöt on kyllä ihan helmiä. Ja joskus tulee eteen jotain sellaistakin, millä ei varsinaista rahallista jälleenmyyntiarvoa ole, mutta esine on kaunis, tarpeellinen tai muuten merkityksellinen itselle.

   Just tässä mietin, että vauvalle pitäisi ostaa lämpöisempi kypärälakki, ja heti seuraavana päivän löysin villaisen, vuorellisen kypärämyssyn kirppikseltä 1,50€! Etsiskelen melkein aina ensin vaatteita/tarvikkeita käytettynä ennen kuin ostan kaupasta.

   Poista
 4. Wau mikä löytö! Olisi kyllä lähtenyt minunkin matkaani. :)

  //Kaisa J - Koti-ikävä

  VastaaPoista