perjantai 29. tammikuuta 2016

Päivän väri on sininen

Miten niin vaikuttaa siltä, että täällä katsellaan maailmaa sinisten silmälasien läpi?

untuvahaalari, Gap haalari

Kirpparireissuilla käydessäni olen etsiskellyt Kerstille ensi talveksi haalaria, mutta vastaan ei ole tullut sopivan kokoista, näköistä ja hintaista ulkoiluvaatetta. Osa edullisista on huonokuntoisia ja hyväkuntoiset niin kalliita, etten ole viitsinyt ostaa. En oo merkkiuskollinen tai -tietoinen shoppailija, mutta kiinnitän huomiota laatuun, vaatteen kestävyyteen ja käytännöllisyyteen. Eilen satuin bongaamaan GAPin (toi on vissiin joku merkki? :P ) untuvatäytteisen, uudenveroisen päiväuni/kyläreissuhaalarin 20 €:lla. Kersti on ensi talvena puolitoistavuotias ja todennäköisesti kova menomimmi, joten täytyy ostaa tämän lisäksi vielä toinen, kulutusta kestävä rymyhaalari.


Finel, emalikattila, finel kasari

Mukaan tarttui myös Finelin tummansininen kattila. Vanhat suomalaiset kattilat ovat yleensä suolasen hintaisia, mutta tästä kauniista, käyttökelpoisesta ja sisäpinnaltaankin ehjästä kasarista maksoin 9 €. Meillä ei oo ollutkaan kuin yksi pikkukattila, joten ei ihan turha heräteostos. Eihän?


Myin itse kirpparilla rippi- ja valmistumislahjaksi keräämäni Kermansaven Oliivi-astiat, joita oon käyttänyt ehkä kerran viimeisen viidentoista vuoden aikana ja veivät vain turhaa tilaa keittiön kaapissa. Vapautuneen hyllytilan ajattelin täyttää kohtuuhintaisilla, vanhoilla Arabian kahvikupeilla, joista olis tarkoitus kerätä eriparijuhla-astiasto. Kokoelman ensimmäinen kuppipari on nyt hankittu, hintaa 2 €.

Haalaria ja kattilaa ei rahoitettu 80 €:n viikkobudjetista, joka on muuten pitänyt hyvin kutinsa: rahaa on jäänyt jopa vähän säästöön! Oma kirpparipöytä on tuottanut niin hyvin, että maltoin tämän verran ostaa tarpeellista kivaa ja ylimääräistä hauskaa.

Rentouttavaa viikonloppua juurikin sulle!2 kommenttia: