lauantai 2. joulukuuta 2017

Helpot piparikortit Diy-kirjekuorissa

christmas wishes

Korttiaskartelijan kulta-aika alkaa olla käsillä ja tänään vielä kaukaiselta tuntuva joulukorttien viimeinen palautuspäivä yllättää joulutervehdysten lähettäjän yhtä varmasti kuin tykkylumi stadilaisen.

Jääkaapin ovessa lerpattava Postin punainen joulukorttikuori silmäilee syyttävästä ja aukoo tyhjää kitaansa siihen malliin, että tarttis teherä jotaki. 

Jos nyt sitten aloittais kevyesti etsimällä kadonnutta inspiraatiota ja virittäytymällä askartelutunnelmaan viime vuoden tuotoksia muistellen. Nämä eivät ehtineet silloin postaukseksi saakka, sillä kuvat oli siirretty muistikortilta koneelle tammikuun puolivälissä... eli aavistuksen myöhästyin sesonkia ajatellen! (Kortit sentään ehtivät perille jouluksi, siis viime jouluksi! :D )
 

Kortit on piirretty eri kokoisten piparkakkumuottien avulla (paitsi tietty tuo piparitalo).

joulukorttiaskartelu

Pikkupossut Kersti antoi perhepäivähoidossa kavereilleen ja piparkakkutalon ihanalle hoitotädille. <3Reunakoriste ja tekstit on kirjoitettu valkoisella kalkkitussilla/permanent-tussilla. Koristeen voi tehdä myös kohovärillä, jolloin "kuorrutteesta" saa aidomman näköisen.


 Sukulaisille ja ystäville postitettavat JUMO-kokoiset jouluporsaat eivät tietenkään mahtuneet tavallisen kokoisiin kirjekuoriin ja niiden lisäksi kotoa löytyi vain muutama isompi kirjekuori, jonka yläreunassa luki SOININ KUNTA.  Kas siinäpä pulma. Itse tehtyjen, oikeaoppisen muotoisten kuorien leikkaaminen, taittelu ja liimailu uhkasi viedä iän ja terveyden lisäksi hermot, joten kääräisin kortit pikaisesti pakettiin...


...nuovvaa karkeesti teipillä kiinni! 


 Osoitteet kirjoitin kuoriin samalla valkoisella tussilla, jolla tein korttien tekstit ja koristeet. ...jossain vaiheessa myös tummanruskea kartonki loppui ja satuin löytämään kaappien kätköistä vaaleampaa ruskeaa, joka oikeastaan oli just sopivan herkku piparitaikinan väriksi! Reunoja tupsuttelin leimailuvärillä "uunissa tummuneeksi". 

joulukortti askartelu, joulukorttiaskartelu

Aiempien vuosien joulukorttiarkistosta löytyy 


ja 


Milläs mallilla mahtaa olla sun joulutervehdykset?

18 kommenttia:

 1. Onpa upeat, yksilölliset kortit. Arvostan jokaista saamaani joulutervehdystä, mutta eniten itsetehtyjä. Kiitos kivasta ideasta. Hyvää adventin aikaa sinulle ja tytöillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Samoin mä arvostan jokaista postilaatikkoon tipahtanutta ehtaa korttia, oli se sitten itse tehty tai kaupasta ostettu. Itellä kuitenkin joku pakkomielle ja periaate tehdä itse, ehkä se on sellainen puoliahdistava perinne, josta tulee kuitenkin hyvä mieli! :) Hyvää joulun odotusta myös sinulle!

   Poista
 2. Kivoja joulukortteja. Tulin kurkkaamaan mitä kaikkea täältä löytyy. Jatkan sivujen selailua.. Tervetuloa vastavierailulle blogiini. Terkuin Katja

  VastaaPoista
 3. Kauniit. Mulla tuo paperi ei taivu käsissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sun pitää surauttaa kortit kankaasta, se ainakin sinulta näyttää sujuvan kadehdittavan hyvin! :D

   Poista
 4. Hauskoja kortteja, kiva idea! Oma korttiprojekti: osa valmiina lähtöön... Osa, tuota noin...työn alla. Kiitos kurkistuksesta blogiini :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kysymästä, mallilla on; sellaisella, että saatatte saada joulutervehdyksen tekstarina ;D Kasa kaikenlaista materiaalia, josta pitäisi tulla joulukortteja, on kyllä keittiön alimmassa laatikossa, mutta aikaa ei löydy mistään, etsitty on joka kolosta.
  Taidankin tilata sulta/teiltä ensivuoden kortit valmiina.... Vaihdossa saat sitten vaikka tonttuovia tai keksejä tai vanhoja maisemakaffikuppeja tai villasukkia, juu nou.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ei kai sitä ihmisellä mukamas muuta olekaan kuin aikaa, mutta kaikkeen ei-just-niin-tähteelliseen se tuppaa suttaantua täälläkin! :D Tilaustöitä en taida tohtia ottaa vastaan... siinä ja tässä on aina näiden omienkin kanssa! :D Toivotellaan Joulut vaikka savumerkeillä! <3

   Poista
 6. Päätin tulla vastavierailulle ja onkin heti ensimmäiseksi todettava, että ihana nimi sun blogilla! <3 Hauska idea sun joulukorteissa! Minun tekemät joulutervehdykset löytyy Unelmallisen elämän 4. joulukalenteri luukusta :)

  VastaaPoista
 7. Hienot kortit ja saajat ovat varmasti ihastuksissaan. Minä en askartele itse mutta, lähetän kyllä vähän yli 40 kpl. Niistä on puolet kirjoitettu ja postimerkit päällä. Hyvää Itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No melkoinen läjä on siinäkin lähetettävää, hyvää joulukuuta! :)

   Poista
 8. Wautsi, ihania <3 Kortit on jo lähetetty, ja osa odottelee sitä, että menevät saajilleen muiden joulumuistamisien kera.
  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin jaan osan korteista suoraan postilaatikkoihin tai annan vierailujen yhteydessä. :)

   Poista
 9. Ihanat kortit! :) Tosi kivoja. Mun kortit ovat jo postin mukana lähteneet, toivottavasti pian perilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oman jännitysmomenttinsa tarjoilee Suomen Posti! :D Kiitos kehuista Pipo-otus!

   Poista