keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Tip-tap Tonttusukat

Joulupukinpajan alihankkijan sivubisneksen urakka etenee kutakuinkin alkuperäisten (ja matkalla muuttuneiden suunnitelmien mukaan). Kortit on tehty ja postitettu, joululahjat osimoilleen hankittuna ja käsityöhommatkin loppusuoralla. Jouluaaton sukkapakettikuormaan pitäisi ehtiä kutoa vielä kahdet parit ja kahdelle parit, ei ihan toivoton projekti, kun aikaakin on vielä reilu viikko jäljellä!
 

joulusukat


Tip-tap-tonttusukat:

Koko: 36-37 (kapeat)
Lanka: 7 veljestä, punainen ja kaksi eri sävyistä vihreää
Puikot: 3,5

Silmukkamäärät:
Aloitus & resori (3 oikein, 1 nurin) : 48
Varren sileä neule: 50
Nilkkaresori (3 oikein, 1 nurin): 46
Lapa: 46

 


siisti rivinvaihdos

Täältä löytyy hyvä ohjevideo, jolla kerroksen vaihtumiskohdasta saa siistimmän näköisen, eikä siihen tule selkeää "hyppyä".  Näissä sukissa vaihtumiskohta on molempien sukkien sisäsyrjässä, näkyy kuvassa keskellä pienenä epätasaisuutena (höyryttämällä pinnan saisi vielä siistimmäksi).

villasukat joulu


Pieni hurmioituneen neulojan kämmikin kävi, ja tavaramerkkini nimeltä PURKAMINEN tuli tutuksi näinkin yksinkertaisia sukkia kutoessa. Huomasin nimittäin toisen sukan kärkikavennusta aloittaessani, että olin kantapään jälkeen kaventanut kuusi silmukkaa liikaa, ja sukka olikin huomattavasti toista kapeampi. :P Nice. Lapa purkuun ja uus tilalle. 
Kyllä ei pitäis selvinpäin kutoa!!!

...toivonpa siis Santa Claussilta enemmän tarkkaavaisuutta ja vähemmän vauhtia. 12 kommenttia:

 1. Kauniit tonttusukat <3 Tekevälle sattuu. Ripeys taitaa olla tavaramerkkisi. Tässä iässä (69) harmittelee hitauttaan ja haikailee mennyttä ripeyttään. Joten älä pety, ellei joulupukki toteuta kaikkia toivomuksia. Hyvää viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ripeys näyttäytyy lähinnä huolimattomuutena! :D Joten kaikki aika mitä vauhdissa voitan, menee jälkien ja tunaroinnin korjaamiseen!

   Poista
 2. Onpa kivat sukat, väriyhdistelmä toimii yllättävän hyvin :)

  VastaaPoista
 3. Hauskat tonttusukkaset täälläkin! :) Nää on kyllä tosi kivan väriset.

  VastaaPoista
 4. Söpöt sukat ja hauskan väriset. ~Katja

  VastaaPoista
 5. Sama vika rahikaisella; väänsin hartaasti vimosen päälle kirjoneulesukkaa nro 2 - vain huomatakseni kärkikavennuksen jo ollessa menossa notta kolme riviä krumeluuria jääny kutomatta. Ja tietty het siellä kantapään jälkeisellä kuviolla. Hieman avauduin.... Tänään eläkeaamun aloitan siis purkuhommilla. Jotenkin eiliset voimat ei siihen ennee riittäneet. Voi meitä häthäisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, pääsikö mummulta ärräpää? :D Kiitos vertaistuesta, voi meitä homepäitä.

   Poista
 6. Kyllä sitä joskus purkaa saa täälläkin. Mutta hyvää joulunaikaa.

  VastaaPoista