maanantai 8. elokuuta 2016

Sukat urhoolliselle Urholle

villasukat ristiäisiin, villasukat pojalle, ristiäislahja

Tässäpä nämä edellisessä postauksessa mainitut, kummipojalle kudotut Urho-sukat. 
Sukat on tosiaan tehty ja lahjaksi annettu jo viime syksynä, eivätkä enää taida mahtua Urskipojan pulleiksi kasvaneisiin kinttuihin!
 
Taltioin nämä kuitenkin tänne jemikseen postauksen muodossa. Mulla on käsittämätön kyky unohtaa lähes kaikki eteenpäin matkanneet, käsieni kautta asusteiksi valmistuneet lankarullat. Kyhäilen sukkia usein oman mielen mukaan tai jonkun toisen ohjetta tai ideaa muokkaamalla, kokeilen ja testaan. Puran melkein yhtä paljon kuin saan valmiiksi! Välttyäkseni tekemästä samoja virheitä kovin montaa kertaa, on kiva kun jonkinmoiset ohjeet ja kuvat löytyy tallennettuna, vaikka sitten täältä blogista. Tolkutonta jälkeenpäin muistella millä langalla ja silmukkamäärillä on mitäkin työtä tehnyt.

Lanka: Nalle vaaleansininen ja valkoinen
Puikot: 2,5 tai 3 
(juuri näin tässä käy, mä en muista! Nirkkoreunus ja nilkan resosi EHKÄ pienemmillä ja muut kolmosen puikoilla.)

Aloitus: 40 s.
kaksi kierrosta oikeaa sinisellä
kirjoneuletta 1 o sininen, 1 o valkoinen, kaksi kierrosta
n.20 kierrosta sileää neuletta valkoisella
kirjoneule (kuten edellä)
joustinneule nilkkaan 2 o, 2 n
reikäkerros nyörejä varten: 2 o yhteen, langankierto, 1 oikein kierros loppuun
edellisen kierroksen silmukat oikein
joustinneule 2 o, 2 n
kantapää, kavennukset ja lapa tavalliseen tapaan


Nyöri: ketjusilmukkaa, solmut molempiin päihin (vois tehdä myös tupsut)

Nimi silmukoita jäljitellen valmiin sukan varteen.

Vinkkivitonen: Nimi kannattaa suunnitella ensin, tsekata kuinka paljon se vie tilaa ja ottaa huomioon aloitussilmukoiden määrässä/langan paksuudessa jne. Siis jos haluaa nimen selkeesti vaan toiselle puolelle sukkaa, eikä kiertämään koko villasukan vartta. 
 
 


2 kommenttia:

 1. Hei Maiju, törmäsin blogiisi sattumalta ja luin saman tien monta, monta postaustasi. Vaikutuin, ihastuin ja liikutuin - ja nostan hattua, korkealle. En pitkään aikaan ole lukenut näin kypsää pohdintaa nuorelta äidiltä, joka on vielä yksinhuoltajakin. Olet upea nainen ja ilmiselvästi kasvatat tyttäristäsi samanlaisia, hyvän itsetunnon omaavia, tasapainoisia kansalaisia. Elämän ilot, onni ja nautinnot ovat löydettävissä, vaikka talous olisikin tiukka ja vapaa-aika olematonta. Oivalluksesi ovat upeaa luettavaa.
  Kaikkea hyvää sinulle ja teille,
  toivottelee Keekeläinen, keskipohojalaismummu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Keekeläinen, kiitos ihanista sanoista! :) <3 Olen ihan äimistynyt ja todella otettu kommentistasi! Tervetuloa uudestaan, postaustahtini on ollut viime aikoina hitaanlainen työelämän aloittamisen vuoksi, mutta yritän kirjoitella ajatuksia kunhan tämä alkutohina tästä tasaantuu.

   Oikein mukavaa sinne Keskipohjammaan suunnille myös! :)

   Poista