keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Nimisukat synttärisankarille


Aikaisemman postauksen Urho-sukkien jäädessä käyttäjälleen pieneksi, sain yksivuotissynttärilahjatilauksen (aikKKamala miten pitkä yhdyssana), nimellä varustetuista sukista. Urhosta on kasvanut vuodessa ihan kunnon äijä, joten hempeyshepeneet sikseen ja pienellä söpöstelyllä maustettua rouheutta tilalle.


Lankana harmaa/punainen seiskaveikka ja samanvahvuinen tummanharmaa lanka.

Puikot nro 3

Aloitus: 44 silmukkaa, 3 o 1 n, kymmenkunta kierrosta.
30 kierrosta sileää neuletta puikolla nro 3,5, viimeisellä kierroksella neljän silmukan kavennus (2 oikein yhteen) tasaisin välimatkoin, jäljelle jää 40 s. 

Nilkkaresori: 1 o (silmukan takareunasta neuloen) 1 n, 10 kierrosta

Kantalappu normaalisti, lavassa kavennukset siten, että puikoille jää 36 s.
Kärkeen leveä nauhakavennus.


5 kommenttia:

  1. 😍 Mulla on juurikin tilaus sukille joihin tulee tekstiä. Ihan uusi juttu, en ole koskaan tehnyt. Miten sait nuo kirjaimet siististi ja selkeäksi? Onko olemassa joku kikka? Esim R -kirjain aiheutti päänvaivaa. Tuntuu, että vinoviiva hukkuu päävärin alle. Tosi kauniit ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjaimet ja sydän on tehty valmiin sukaan päälle silmukoita jäljitellen, hyviä ohjevideoita löytyy googlettamalla "silmukointi" tai "silmukoiden jäljittely". Pohja- ja kirjailulanka pitää olla samanvahvuista, eikä kirjailulankaa saa kiristää liikaa. Käytin mallina ristipisto-ohjeiden kirjaimia hieman sovellettuna, ja suunnittelin kuvion kokonaisuudessaan ruutupaperille. Lopuksi vielä höyrytin sukan kevyesti kostean harsokankaan läpi, niin viimeisetkin möykyt ja muhkurat tasoittuivat. :)

      Poista