lauantai 21. marraskuuta 2015

Kirppislöytö: Emmaljungan vaunut

käytetyt emmaljungat

Kyllä joskus kannattaa köyhän ostaa halpaa! Nyt oli SPR:n pojilla hinnottelupolitiikka kerrankin kohillaan!

Löysin kirpparilta Emmaljungan Cerox rattaat 19 €:lla! 
Kankaat olivat pölyiset ja hiekkaiset, mutta homeettomat, hajuttomat ja pintalikaa lukuunottamatta siistit ja ehjät.

En ehtinyt kuvata rattaita myyntikuntoisina, kamerasta oli akku loppu ja itellä hirrrvee hinku purkaa rattaat osiin puhdistettavaksi ja huollettaviksi). Nämä kuvat on otettu pestyistä ja fiksatuista kieseistä. 
Emmaljungat kankaat ovat laadukkaita ja pesunkestäviä. Pesuohjeessa suositellaan käsinpesua, mutta uskalsin heittää kangasosat koneeseen 30 asteen hienopesuohjelmaan. Kuomun pesin käsin, kun en tohtinut irrottaa tukirautoja. 

 

Kuomun alaosasta lerputti, koska sieltä puuttui kuminauha. Pujotin nauhakujaan uuden kuminauhan ja viritin verhonipsusta kiinnikkeen. Jarrukin oli aluksi jumissa, mutta putsaamalla ja rasvaamalla sain sen toimimaan.
Renkaat ovat rattaiden selkee heikoin lenkki. Ne ovat kuluneet ja niiden sisällä on vähän kiviä. :/ Täytyy tehdä testilenkki ja katsoa, vaikuttaako kuinka paljon käyttöön, äkkiseltään kuitenkin rullaavat kevyesti eteenpäin. Istuinosassa on sama kiinnitysmekanismi kuin meidän omissa vaunuissa, eli joka tapauksessa istuin on käyttökelpoinen yhdistettynä jo olemassa olevien rattaiden classic-runkoon.
Lopuksi kiristelin vielä ruuvimeisselillä löystyneet jousitukset.Just pari päivää sitten mietin, että missähän vaiheessa sitä siirtyis käyttämään ratasosaa.. vastaus selvisi samantien, kun Kersti kurkotteli vaununkopan kaiteen yli (koppaosassa ei ole valjaita)! Eli vois olla ajankohtaista juurikin nyt.... Omissa vaunuissa ajattelin pitää kuitenkin koppaosaa talven yli, kun se on niin ihanan lämmin. Nämä vaunut vien mummulaan, niin ei aina tarvitse rontata omia mukaan.


Kuuuiiik!

Ei muuta ku kovaa menoa! 
 
-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti