sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Virkattu peitto


Raikasta lokakuuta!
En tiiä onko kukaan muu perheenäiti päätynyt mystiseen tilanteeseen, että pitää kaks päivää siivota, että voi siivota. Okei, mä en viikonlopun mittaisista intensiivistä kotityösulkeisista huolimatta päässyt vaiheeseen kaksi, joten luovutin, pakkasin volkkariin pillimehut, keksit, tytöt ja kameran, ja ajelimma Kyrkösjärven luontopolulle retkeilemään.


Tämän peiton tarina juontaa juurensa käsityöhurahdukseni alkulähteille, mahtollisesti vuoteen 2011. Intoa puhkuen tilasin langat ruudut, mutta riittikö draivi peiton kasaamiseen. Juu ei. Palat pussiin, pussi kiinni ja perimmäiseen vaatehuoneen nurkkaan. Seuraavaan vaatehuoneen siivouksen yhteydessä (vuoden päästä?) löysin peitontekeleen muutaman muun ylläripussin seasta.

No eipä mittää. Uuteen nousuun, ruutujen sommittelu ja palat virkaten yhteen. Joku muu innostavampi projekti syrjäytti lähes-valmiin peiton kärsimään uudelleen saman pussituskohtalon, kuin vuotta aikaisemmin... kunnes seuraavana syksynä rykäsin lopulta myös puuttuvan reunuksen.

...paitsi etten jaksanut päätellä mustia lankoja ennen tätä päivää (peitto on ollut siis jo monta syksyä meillä käytössä puolivalmiina).
Nyt tämä henkilökohtainen Iisakin kirkko on viimeistä silausta myöten valmis. 


Peiton ilmaisohje ja lankatiedot TÄÄLTÄTäällä Etelä-Pohjanmaalla on tosi upea ruska tänä vuonna. Oon ite syntynyt syksyllä, ja vaikka tykkään muistakin vuodenajoista, niin koen tämän syys-lokakuun jotenkin tosi rakkaaks vuodenajaksi. Nautitaanpa tästä!

18 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunis peitto! Kyllä tuohon kelpaa kääriytyä.
  Ruska on todella hieno! Varsinkin haavat hehkuu upeina.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat. Luulen, että käytätte tuota kaunista peittoa kauemmin kuin sen valmiiksi saaminen kesti. Meidän nuorilla on piilopirtti Kuusamossa. Saamme käyttää sitä vapaasti. Elämäni hienommat ruskat olen nähnyt siellä. Meillä täällä Etelä-Suomessa on usein mätäruska. Kaikkea hyvää teille alkaneeseen lokakuuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, mulla ei erityisemmin ole hinkua matkustaa, mutta pohjoisessa tykkäisin käydä. Aikuisiällä ollaan oltu kerran uusi vuosi Levillä ja silloin oli mahtava pakkaskeli. Joskus vielä lähden "lutka-letkelle", niin kuin erään ärrä- ja ässävikaisen päiväkärholaisen pojanklopin mummu. :D

   Poista
 3. Hieno juttu että sait peiton valmiiksi ja esiteltyä sen meille. Hyvää alkavaa lokakuuta myös sinne.

  VastaaPoista
 4. Täällä bingo, usein löydän itteni tilanteesta, että pitää tehdä sellainen parin päivän siivous jotta voi pitää siivouspäivän :D Ihana peitto, oikein lokoisasti näyttää riittävän kääriydyttäväksi kahdelle pikkuneitokaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt loukkaannu, mutta tekstiä kirjoittaessa sä olit kaikista lukijoista se, joka tuli ekana mieleen! :D Me ollaan vaan niin rennon boheemeja tyyppejä, että väkisinkin etiketti repsottaa!

   Poista
 5. Mulle on käynyt ihan samalla tavalla, hirveällä innolla olen aloittanut torkkupeiton tekoa ja sitten se on jäänyt. Olet kyllä päässyt projektissasi varsin pitkälle, itselläni on palaset vieläkin muovipussissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palapeiton idea on varmaan siinä, että pitää ottaa (tarvittaessa vuosienkin mittaisia) luovia taukoja. :D Onnea yritykselle, onneksi palat ei märkäne samalla tavalla kuin esim maito vanhetessaan. :D

   Poista
 6. Ihana peitto ja postaus. :) Mulla on samalla mallilla peitto öö, puolitiessä, ihan eri langalla ja värillä kylläkin, ja pienemmässä koossa tulossa. :D Ehkä se joskus valmistuu. Pala kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on vain ajan kysymys. Ahistaa ku uusia ideoita tulee nopeammalla tahdilla kuin edelliset valmistuu... :D

   Poista
 7. Upeita värejä ja osuvat mannekiinit ♡ Saat jatkaa virkkaamista, odottelen Kalevalaa. Ja syyslomaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kohdalla Kalevala kirjotetaan uusiks! :D Pitääpä laittaa kuvia kun saan paloja kasaan. :) Jee, kohta nähdään!

   Poista
 8. Upea tuo peitto. Tunnistin jotenkin itseni tuosta, että välillä hommat jää vähän kesken :D khih! Ihania kuvia. Mukava tunnelma blogissasi, tulenpa toistekkin :) Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin että VÄHÄN ja VÄLILLÄ. :P Nähtävästi yleinen ongelma... Kiitos kehuista, hyvää syksyä sinulle myös!

   Poista