lauantai 4. maaliskuuta 2017

Pinnasängystä juniorpetiin
Voi miten hyvin tämä joutenolo sopii mun mielenlaadulle ja ruumiinrakenteelle. Oon jo jonkin aikaa pyöritellyt mielessäni tyttöjen petipolitiikkaa, ja nyt kotosalla vietetty talvilomaviikko mahdollisti siirtymisen epämääräisistä ajatuksista mullistaviin tekoihin.

vauvan huoneen sisustus

Kersti täyttää ensi kuussa kaksi, joten on ikänsä puolesta jo kovasti valmis siirtymään babypinniksestä aikaihmisten sänkyyn. Asutaan kolmiossa, joten molemmille tytöille ei ole omaa huonetta, vaan Kersti nukkuu mun kanssa samassa huoneessa. 

Viivi on nukkunut parivuotiaasta asti aikoinaan Ikeasta hankitussa metallirunkoisessa sängyssä, joka siirtyi nyt sisarusperintönä Kerstille. Viiville löytyi uusi käytetty peti tori.fi:stä, ja myös mun oma sänky kokee lähitulevaisuudessa muodonmuutoksen, sillä tilasin uuden muhkean petarin elähtäneen läpyskän tilalle.
 Aloitettiin hommat heittämällä patjat ja sälepohja veke, ja säädettiin sänkyä pykälää pienemmäksi...-MutterinOptimaalisenKireydenTarkastaja-...nakattiin pinnasängyllä kuikkaa (samalla ovenavauksella lähti myös syöttötuoli, joka on lojunut keittiön nurkassa tarpeettomana lähes vuoden) ja rehattiin uusi sänky edellisen paikalle..


 ...ja pyyhkästiin enimmät pölyt pois ennen sängyn kasaamista ja petaamista. 

Tällaiset mullistukset ovat pieniä askelia ihmiskunnalle, mutta suuria harppauksia pienelle ihmislapsoselle. Senpä vuoksi esittelen empiirisiin tutkimuksiin perustuvan, toimivaksi havaitun kolmivaiheisen siirtymäriitin, jota toteuttamalla lapsi sopeutuu muutokseen kuin itsestään ja nukahtaa tyytyväisenä uuteen sänkyyn. 

1. Vie pinnasänky pois huoneesta. 
2. Tuo uusi sänky tilalle. Ihastelkaa yhdessä.
3. Peittele lapsi sänkyyn tavalliseen tapaan. Toivota hyvää yötä ja poistu.

VALMIS!
 
 (Testi perustuu kahden lapsen otantaan kymmenen vuoden ajanjaksolla, onnistumisprosentti 100%.  Testiin osallistuneet lapset ovat luontaisesti helposti nukahtavia ja pääsääntöisesti hyvin nukkuvia tavallisia ipanoita. Testaaja on poikkeuksellisen laiska ja mukavuudenhaluinen, jonka vuoksi hän välttelee kaikenlaista kikkailua lasten perushoidollisissa toimenpiteissä, kuten ruokailussa, vaatetuksessa ja nukuttamisessa.)


lastenhuoneen sisustus, tytön huoneen sisustus,

ikea minnen, jatkettava sänky

Well Done! 
Mitäs pidät?

6 kommenttia:

 1. Kyllä Kerstin kelpaa :) Mutta aah tuota ihanaa rannetta <3 <3 Vauvakuume nousussa, hälytys!! Tosin kait mun pitäis sanoa, että mummukuume nousussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerstillä on tosiaan ruista ranteessa! XD Sun täytyy laittaa yks tuommonen pullataikinaranteinen kaveri tilaukseen, tai ryhtyy varamammaksi tai -mummuksi jollekin pallerolle. :D

   Poista
 2. Yksinkertaiset iltatoimet on ilo myös lapsen satunnaiselle nukuttajalle (1krt/v), Kersti "haluaa ukkumaa", nalle kainaloon, hyvää yötä ja "putua pokkeen". Kerran yöllä herää ja rauhotteluun riittää "nukutaan, kaikki nukkuu, koiratki nukkuu". "Joo" sanoo Kersti ja jatkaa unia. Mukavia unia Kerstille ison tytön sänkyyn <3

  VastaaPoista
 3. Oi onpa söpö ruuvien kiristäjä. Ja ihana sänky. Hyvää yötä ja kauniita unia!

  VastaaPoista