maanantai 31. joulukuuta 2018

Välipäivähulinat


Lomapäivälorvailun euroopanmestari täällä hei!
Viimeinen viikko on pyörinyt varsin kivuttomasti lukemisen, käsitöiden, lepäilyn ympärillä.
Kaikkea paitsi rankkaa.

Mutta juuh, taas jotakin valmista ja pääteltyä...Nilkkamallin raitasukat tein kirpparilta ostetusta ohuen ohuesta sukkalangasta (75% villa, 25% polyamidi). Paketista päätellen lanka on alunperin ollut myynnissä Lidlissä, joten ei mitään käsitystä (saati suuria odotuksia), mitä sukille tapahtuu pesussa ja mikä näiden kestävyys käytössä tulee olemaan. :D
Tykkään kohdistaa raitalankasukkien värit kohilleen ulkonäkoseikkojen lisäksi myös siitä syystä, ettei toista sukkaa kutoessa tarvitse laskea kerroksia, vaan kantapään, kavennukset ym. voi tehdä tietyn värin kohdalla. Tästä 50g kerästä riitti lankaa molempiin sukkiin ja lankanöttösessä on kaikki, mitä jäi yli. 
lapaset naiselle

Piirakkalapaset aloitin ehkä vuosi tai pari sitten mummulassa, ja jäivät silloin kesken. Taannoisella vierailulla kotipuolessa muistin keskeneräiset lapaset, ja uudella innolla tein ne valmiiksi.Lapasissa ei ole aloitusresoria, vaan ne alkavat suoraan kuvioneuleesta.
Aukkopeukalo, kolomosen puikot ja seittemän velijestä.


Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä kantapään jälkikäteen.


 Kudoin kantapään kohdalla puolet silmukoista eri väriselle langalle, ja jatkoin sen jälkeen kuvioneuletta "ihan vaan sukkana". 
Lopuksi purin langanpätkän pois, poimin silmukat ja tein kantapäähän leveän nauhakavennuksen. Hieman on muoto vielä hakusassa, mutta mukavasti se jalka sukkaan sujahti, eikä kinnaa mistään.
Taidan tehdä toistekin. Tai ainakin vielä kerran, koska tältä kaverilta puuttuu pari. Sukka valmistui viimeyön pimeydessä viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan aikana, joka on nähtävillä YleAreenassa. En ole nähnyt uusinta Tuntematon-elokuvaa, joten sarja piti kyllä tiiviisti otteessaan ensimmäisestä jaksosta viimeiseen. Tykkäsin ohjauksesta, tykkäsin näyttelijöistä, jopa Hirviniemestä, jonka sopivuutta tällaiseen elokuvaan epäilin. 
Kertakaikkiaan kovia aikoja, poikia ja naisia! 
Respect. 

Hyvää uutta vuotta!

7 kommenttia:

 1. Ihania välipäiväpuuhailuja! Hyvää uutta vuotta! <3

  VastaaPoista
 2. Sinä lorvailet varsin tuottavalla tavalla.
  Kiitos viime vuodesta ja
  erittäin antoisaa tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, valikoivaa laiskuutta... tai ahkeruutta. Jotenkin mulla se tuottavuus kohdistuu kaikkeen epäolennaiseen. :P Kiitos myös sinulle piristävistä kommenteista ja mukavaa uutta vuotta!

   Poista
 3. Ihania neulomuksia olet tehnyt. <3
  MInun mieleeni jäi kerrallisesta postauksesta harmaat sukat, jossa oli oikealla neulottu se etunen. Sitä mukaillen tein sukat pikkutytölle ja niistä tuli kivannäköiset. Lähtivät jo matkaan. KUva jäi ottamatta.

  Neulomisen iloa SInulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun mukava kuulla, että olet innostunut tekemään omat versiot niistä sukista! <3

   Poista
 4. Moikka! Upeita neuleita sinulla! Kivaa alkanutta uutta vuotta! :)

  VastaaPoista