perjantai 25. elokuuta 2017

Kirppislöytöjä ja käytännöllisyyttä kesäkeittiöön
Ensimmäinen kesä torpalla alkaa vedellä viimeisiään. Meidän mökkikausi tosin jatkuu luultavasti pitkälle syksyyn, todennäköisesti lumen tuloon saakka, mutta lämpimät päivät ja yöt ovat jokatapauksessa tältä kesää ohi. 

Kesän aikana oon tehnyt joitain pieniä muutoksia torpan kuistille kyhättyyn kesäkeittiöön. Ylimmän kuvan sekamelskasta voisi päätellä, että kyseessä on jokin suurempikin räjäytystyömaa, mutta ihan pientä sievää simppeliä sisätyötä tässä vain...


Keväällä otettu kuva keittiönurkkauksesta sellaisena, kuin se myyntihetkellä oli. 
Irrotin seinästä nurkkahyllyn, pyyhetelineen ja muut irtotavarat...


...ja kiinnitin lavuaarin yläpuolelle vesisäiliön ja pyyhetelineen paikalle peltisen peilikaapin.


Mallailin peilikaappia aluksi kamariin seinälle pönttömuurin kaveriksi, mutta koska pestään aina hampaat pihalla ja kammataan naama kuistilla, niin katselin kaapille paikan keittiön välittömästä läheisyydestä. Peltikaapin oon ostanut joskus 8 vuotta sitten kirppikseltä (n.15€), ja se oli meillä edellisen kerrostaloasunnon kylpyhuoneessa. Meidän rivarikotiin se ei oikein sopinut luontevasti mihinkään, joten viime vuodet se on odotellut ulkovarastossa aikoja parempia.


Tiskaus sujuu mukavasti lavuaareissa + koolissa. Pihakaivon vesi on testattu keväällä juomakelpoiseksi, mutta on kuitenkin aavistuksen kellertävää, niin olen tuonut juomaveden kotoa kanistereissa. Kaivovesi kelpaa kuitenkin tiskivedeksi, joka lämpiää kiukaan vesisäiliössä tai takan avotulella isossa kattilassa. Vasemmanpuoleisessa kaapissa on ämpäri, jonne putkia pitkin kulkeva likavesi ohjautuu.


Käsienpesua ja muuta pikkutiskiä varten hankin peltisen, hanallisen vesisäiliön (Uusi, 14,90 €). En tiedä kuinka pitkäikäinen kapistus tämä on, toivottavasti ei aivan pelkästä ajatuksesta ruostu pystyyn. Oon tyhjännyt säiliön aina lähtiessä ja silikonillahan voi paikata saumoja, jos vesi alkaa jostain kulmasta nokottamaan.

Emalivati 4€, tarjotin meidän vanhasta mummulasta.Lasinen saippua-astia 0,20€, toinen samanlainen on saunassa.


 Pyyhe 0,50€


Emalimuki 2,50 €, herätyskello 5 €


Elähtänyt, palasista koottu lastulevykeittiö ei ole mikään silmiä hivelevä kokonaisuus, mutta ajaa asiansa (Sori toi sankoröykkiö). Kaluste on huonosti siirreltävissä, mikä hankaloittaa siivousta, varsinkin kun ikkunaa ei saa avattua pesua varten. Ajatuksissa olis joskus ajan oloon hankkia tähän sellainen keittiö, jonka sais siivottua myös sokkelin alta (hiirenpapanat, you know). 

Ikkunan molemmille puolille olen kaavaillut seinäkannattimien varaan hyllylevyjä, samoin verhoihin/verhotankoihin on tulossa muutoksia. Mutta mä oon tämmönen väliaikaisratkaisuja välttelevä tuumaaja, ja jos en oo ihan satavarma mitä haluun, ni funtsailen kaikessa rauhassa ennen kuin toimin. :P Katsotaan, sanoi lääkäri!

Leppoista mökkikauden päättäjäis -viikonloppua!


13 kommenttia:

 1. Minä vain ihailin tuota harmonista kokonaisuutta, enkä edes huomannut lastulevyjä kaapistossa. Pitikö niistä edes mainita? Ne pistävät vain sinun omaan silmääsi. Tuo, että saa paremmin siivottua on kylläkin hyvä peruste kesäkeittiön uusimiselle. Olet sitten kuin mieheni, etenet rauhassa. Hyvää viikonloppua sinulle ja tytöillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Jos vastaan tulee puinen, oikeasti vanha keittiön alakaapisto, niin sellainen olis tosi hieno tähän. Mutta haluaisin kuitenkin säilyttää ainakin yhden lavuaarin. Toisaalta jo esim. vetimiä vaihtamalla sais häivytettyä tuota kasaritunnelmaa... 😂 Tuumaan välillä liiankin kauan, mutta ärsyttää tehdä huonosti/epäsopivasti ja moneen kertaan. 😂 Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Minäkin voin pitää silmäni auki, jos törmään sellaiseen kaappiin kaapistoon kerron sinulle.

  VastaaPoista
 3. Mukavan näköistä. Mummolatunnelmaa minusta. Syksyistä alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 4. Kivan näköinen kokonaisuus ja varmasti toimiva. Minulla on mökillä ja rivarissa pyyheliina teline. Itse en voi elää ilman sitä. Tiskaan paljon astioita käsin (laseja, veitsiä, puukauhoja pääasiassa) en raski laittaa niitä koneeseen. Eli mihin se joutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kotona astiapyyhe roskiskaapin oven ulkopuolella ja samoin torpallakin jätän pyyhkeet kuivumaan oveen, joskus myös vintin tikkaille kun niitä ei juurikaan käytetä (siihen jätän kastuneet lastenvaatteet ja saunapyyhkeetkin). Pyyheteline on kyllä tosi kaunis, mutta nyt oli suurempi tarve saada pöydillä ajelehtivat pikkutavarat johonki järkevään paikkaan piiloon ja talteen. 😊

   Poista
 5. Hei, ihana blogi ja ihana torppa Sinulla Maiju! Hyvää lempipäivää tänäänkin!

  VastaaPoista
 6. Mulla on samanlainen peltivesipönttö leikkimökin kupeessa lapsilla, ja se oli nyt toista kesää käytössä, ja edelleen ehjä. Tärkeintä on varmasti muistaa tyhjennys talveksi ettei rikkoudu jäätyessään. :)
  Olisko ajatusta jos vaihtais kesäkeittiön kaapeista/laatikoista nupit mieleisiksi, tulisi uutta ilmettä edullisesti? Eihän sillä vielä avosokkelia saa, mutta jotain pientä edes. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, luulen kans että tuo kestää jotenkuten, kun ei oo säiden armoilla ja muistaa huolehtia tyhjäyksestä. 😊 Oon etsiskellyt sopivia vetimiä.. Mielessä pyörii sellaiset posliiniset nupit (joita mulla on jo muutama, vois(ko) olla hauskannäköisiä niinkin, että kaikki ois vähän erilaisia) tai sitte sellasia metallisia, joita näkee esim. apteekkarin lipastoissa. 😊

   Poista
 7. Kiva tuo vesisäiliö! Koskakohan ois tuparit vermepiirissä?

  VastaaPoista