torstai 29. lokakuuta 2015

Vaunuttelua

(hermojen)Säästövinkki arkeen:
kauppaan vaunuilla & julkisen liikenteen hyödyntäminen.

Meillä on käytössä vanhemmalle tytölle ostetut, 2006 vuoden Emmaljungat. Ostin silloin(kin) muut vauvantarvikkeet käytettynä (pinnasängyn, sitterin, itkuhälyttimen, syöttötuolin), mutta vaunut halusin ostaa mieluisat, kestävät ja kunnolliset. Vaunut ovat Viivin vauva-ajan tavaroista ainoat, mitä olen säilyttänyt (joidenkin vaatteiden ja lelujen lisäksi). Muut tavarat olen surutta nakannut eteenpäin sitä mukaa, kun ovat meillä jääneet tarpeettomiksi. 
Vaunut ovat edelleen rungoltaan tukevat, samoin kangasosat ovat pysyneet ihmeen hyvässä kunnossa ja ehjinä eikä kuomukaan ole yhtään auringon nuolema. 


(kuva kesältä eräänkin kauppareissun/rullaluistelulenkin päätteeksi. Mahtuu, mahtuu.)


Vaunut on meillä päivittäisessä käytössä, luopuisin nyt kotona ollessa mieluummin autosta kuin näistä! :D Auto saattaa lojua katoksessa käyttämättömänä päivätolokulla, ajetaan sillä oikeastaan vain pitemmät matkat tai käydään kaupassa silloin, kun kerralla pitää ostaa enemmän kuin vaunuihin mahtuu. 

Tehdään suurin osa kauppa- ja kyläreissuista vaunuilla.  
Meidän arkea helpottaa se, ettei muksua tarvitse siirrellä turvakaukaloon/ostoskärryihin/matkarattaisiin, ei etsiä autolle parkkipaikkaa, eikä tunkea vaunuja peräloosteriin. Vauva saa nukkua rauhassa yhtäjaksoiset päiväunet vaununkopassa, eikä herää turhaa paikan ja kuljetusboxin vaihtuessa. Meiltä on lähimpään Siwaan kilsa, Prismaan kaksi, Citymarkettiin/Minimaniin neljä ja kaupungille (Seinäjoelle) kuusi kilometriä, eli kohtuullisen kärryttelymatkan päässä kaikki. Yleensä kuljetaan osa matkasta tai toinen sivu bussilla. En oo aikasemmin käyttänyt julkista liikennettä kuin pari kertaa, mutta nyt oon ihan liekeissä noista tunnin välein kulkevista busseista!
 Ja mikä parasta, kyyti on ILMAISTA. 
Täällä paikallisliikenne ei ole samallalailla suosittua kuin isommissa kaupungeissa, käytännössä kaikki kulkevat työmatkansa omalla autolla tai polkupyörällä. Julkinen liikenne pyörii koululaisten aikataulujen ehdoilla ja sitä hyödyntää pääasiassa eläkeläiset (ja minä). En tiedä missä laajuudessa lasten kanssa kotona olevat äidit tietävät tästä vaunuttelijoiden ilmaisedusta... Melekeen saa rastia käydä raaputtamassa bussin peräseinään, jos samaan kyytiin nousee toisetkin vaunut, vaikka useamman kerran viikossa ja pääasiassa päiväsaikaan bussilla kuljetaan.


Tänään oli huoltopäivä. 

Rapakossa rylläämisen jäljiltä vaunujen mukana kulkeutui eteiseen pienen hiekkalaatikon verran töhkää ja rungon alkuperäisväri oli lähinnä arvailujen varassa. Kannoin ratasosan pesuhuoneeseen ja näytin renkaille ja ränkylle harjaa ja fairyvettä. 


 Laadun tarkkailija ja virallinen valvoja .


Kersti löttää. <3

Nyt kuivattelen vaunuja yön yli, pitää varmaan laittaa saranoihin voiteluöljyä ja tehdä huominen lenkki huoltoaseman kautta, niin saadaan renkaisiin lisää ilmaa ja vaunut kulkemaan kevyemmin. 

-M-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti