perjantai 8. tammikuuta 2016

Vauvan vaatetus arktisiin olosuhteisiin


Ollaan Kerstin kanssa uskaltauduttu ulkoilemaan kaikesta pakkasvouhotuksesta ja kylmyyden kauhistelusta piittaamatta. Torstai oli täällä kylmin päivä, itse en omista lämpömittaria, mutta facebookin lukuisista kuvapäivityksistä päätelleen pakkasta oli kolmisenkymmentä astetta. 

Lähtiessä oli tarkoitus vain kipaista maitokaupassa, mutta talvisotavarusteisiin sonnustautuneena tarkeni niin hyvin, että tehtiin reipas kuuden kilsan lenkki. Kokeilin muutaman kerran matkan aikana vauvan poskia, jotka olivat ihan lämpöiset.

Ruskovilla
 Äiti, muista heijastin.

Löysin syksyllä kirpputorilta ruskovillan luonnonvaalean bodyn ja housut (villa 70%/silkki 30%). Tällainen setti maksaa uutena n.60 €, ite maksoin näistä huikeat 3 €. 90 cm body oli hieman kipsahtanut pesussa, koska se oli 9 kk ikäiselle Kerstille vain hieman suurehko. Housut näyttivät käyttämättämiltä, nekin oli sopivat kun lahkeita vähän kääräisi.


Toppahaalarin ja aluskerroksen väliin vielä villasukat, -housut ja -takki, sekä lapaset, kypärälakki ja villainen myssy.  Myssy, takki, lapaset ja villasukat on tehnyt meidän mummun sisko, joka kuoli viime talvena. Housut ovat kirpparilta parilla eurolla, kotitekoiset nekin. Villa on mielestäni parempi materiaali kuin esim. fleese: se lämmittää, muttei hiosta. Myös ilma on hyvä eriste. Kersti ei vielä käytä kenkiä, mutta yleinen virhe on tukkia lapsen kenkä niin täyteen villasukkaa, että jalka on koko ajan puristuksissa eikä veri kierrä kunnolla. Ohuet villasukat/pohjalliset ja hieman kasvunvaraa, niin pienet varpaat pysyvät paremmin lämpöisinä. Sama pätee myös aikuisen talvikenkiin!


vauvan kanssa ulkoilu

Lämpöpussi, villahuopa ja vaunupeite. Tarkenee! 
Pyöräytin pehmeän kaulahuivin vauvan kasvojen suojaksi, kun en viitsinyt peittää kuomua liinalla Kerstin ollessa hereillä.


Meillä on ollut jo jonkin aikaa käytössä vaunujen ratasosa. Nyt otin kuitenkin kopan takaisin käyttöön, koska se on styroksipohjan ja -laitojen vuoksi huomattavasti ratasosaa lämpöisempi. 
Kunniamaininnan saa myös vaunun kahvoihin "jäätyneet rukkaset". Naurettiin mun siskon kanssa niille odotusaikana lastentarvikeliikkeessä. Ihmeteltiin, että kyllä ihimiset on typeriä, kaikkea ne kans ostaa, voiko olla turhempaa! Jännä juttu, että joululahjapaketista löytyi kyseiset turhakkeet, yhtään en tiedä keneltä paketti mahtoi olla... ;) Vaikka iteltä olis mokomat lämmittimet jääneet aivan takuuvarmasti hankkimatta, niin ovat ihan oikeasti olleet hyödylliset, pitävät kädet lenkin ajan lämpöisinä.

Raikasta viikonloppua!



3 kommenttia:

  1. Kyllä on Kerstillä hyvä pötkötellä ja tulipa noillekin turhakkeille käyttöä :D

    VastaaPoista
  2. Ompa ihana blogi :) Innolla oon lueskellut elämänmakuisia postauksia "kannesta kanteen" Loistavia säästövinkkejä, kaunis koti, hurtti huumori, söpöt lapset, mahtavia diy-vinkkejä, ihania villasukkia ja kirsikkana kakussa: Loistava asenne! Itse oon kiinnostunu myös säästämistä, ja mikä mahtava fiilis se onkaan, kun löytää kirpparilta tai aleloorasta jotain mieluista :)Pakastimenkin sulatin, ja nimikoin- kiitti vinkistä :D Niin meilläkin on aina vauvat nukkuneet vaunuissa ulkona, säällä ku säällä, ja oikeen ovat nykyään normaaleja koululaisia :) Hyvää jatkoa, ja jatka samaan malliin! -Maria-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Maria! Vaikka tästä kirjoittelusta tuli tällainen äitiyslomalaisen harrastus, jota teen lähinnä omaksi iloksi, niin silti muilta saatu positiivinen palaute ilostuttaa! Mukavaa alkanutta vuotta 2016! <3

      Poista