tiistai 1. toukokuuta 2018

Kesää kohti!

 
Torpan kesäkausi on korkattu! 
Kävin raapasemassa kynstulet pönttömuuriin ensimmäistä kertaa talven jälkeen. Hetki piti avata ja sulkea ovia ja ikkunoita, ennen kuin savu ymmärsi putkahtaa oikeasta rööristä pihalle. Alkusähellyksen jälkeen veto oli iloinen matalapaineisesta ilmanalasta huolimatta.




 Kannoin matot ja petivaatteet ulos tuulettumaan, lakaisin lattioilta enimmät pölyt ja hiirenpipanat, ja keräsin liinavaatteet kotiin pyykättäksi. Ensi kerralla lämmitän ja pesen saunan, niin saan samalla lämmintä vettä lattioiden pesua varten.


Kerstikin löysi mukavaa tekemistä. 
Karu lapsuus, kun värityskuvatkin pitää värittää lyijykynällä.  

 Lomalaisten tyyli on pettämätön. 
Onks ihan ok, vaikka tukka jää kampaatta ja yöpaidan päälle kiskastaan pitkähihainen?


Hommasin Kerstille viime vuonna kalusteet leikkikeittiöön (käytettynä, of cource). Lisäksi mummu oli bongannut kirppiskierrokselta suloisen, kirkkaanpunaisen pikkuhyllykön, jonka naputtelin nyt parilla naulalla paikoilleen kuistin seinälle. 


Kersti tykkää vielä "pyöriä jaloissa" ja viritellä leikit sinne missä on muita, joten hätäpäissään kuistin ovensuuhun nostetuille kalusteille ei oikeastaan parempaa paikkaa olisi löytynytkään. Tässä on helppo touhuta ja leikkiä kotia samalla, kun mutsi puuhailee omia juttuja. Sitten kun Kersti vähän kasvaa ja leikit muuttuvat itsenäisemmiksi, niin piha-aitasta saa muokattua mukavan leikkimökin. Aitta on toistaiseksi Viivin valloittamaa vyöhykettä, jonne pikkusisko pääsee vierailemaan korkeintaan poikkeusluvalla ja tarkkailun alaisena.




Emaliastiat kirppisöytöjä, muovikipot sponsor by Keekis.


Ja luonaaksi torpan nuori emäntä tarjoilee viime kesän rusinoita liotettuna pihalammikosta kauhottuun vesitilkkaan. Lähiruokaa rakkaudella. <3



Puutarhassakin näyttää toiveikkaalta, syksyllä maahan tuikatut sipalit ovat putkauttaneet pintaan vihreitä piippoja! Että mitä lajia? Juuri nyt en muista, selviää varmasti kevään edetessä.

Lopuksi vielä muutama mustavalkoinen kuva...




...joiden mukana toivotan leppoisan touhukasta vappua! <3


27 kommenttia:

  1. Ihania kevätpuuhia. Suloiset kuvat! :) Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä eloa ja oloa! Vappuiloa teille!

    VastaaPoista
  3. Ihanat kuvat ja touhut! Suloinen Kersti. Hänellä on hieno keittiö ja kerrospukeutumisen tyyli hallussa. Juuri, kuten vapaalla kuuluu ollakin. Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
  4. Kyllä tuo neiti vie vieraankin mummon sydämen. Hieno keittiö. Muutenkin hienot kuvat. Kukat näyttävät tulpaaneilta (?) Tyyli on kohillaan. Nauttikaa toisistanne ja torpasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Ainakin yksi tulppaani ja narsissi(ntyylinen kevätkukka) on tähän mennessä bongattu, nyt pitäisi tänään lähteä tsekkaamaan päivän kukkatilanne! :D

      Poista
  5. Ihana pönttö uuni! Se on selvästi kevätpuuhia sielläkin. Ja hei: joskus on syytä ihan unohtaa, mitä istutti. Silloin ei tule keväällä pettymyksiä, jollei maasta nousekaan mitään 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa, uunituoreen tutkimuksen mukaan huono muisti vähentää pettymyksiltä! :D Ja pönttis on mun kestosuosikki! <3

      Poista
  6. Ihana pirpana.

    Autuasta on unohtaa istuttamansa. Sitten on paljon uusia tuttavuuksia keväällä :D, ihan niinkuin minulla nykyisin sukujuhlissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, tuollaiset sukujuhlat kuulostaa kiinnostavalta! Teemabiisinä varmaan iankaikkisen vanha rallatus: "Onko se tuokin meijjän?" :D

      Poista
  7. kai muistit polttaa ensin hormissa peperia tai lämmittää hormia lämpöpuhaltimella.ei savuta.

    VastaaPoista
  8. siis paperia tai siis sanomalehteä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh paperitöllösiä poltin ensalkuun, lähti ihan kivasti vetämään, mutta hormissa oli varmaan joku ilmalukko, kun savua tuprutti tuvan puolelta peltien raosta, eikä savupiipusta (takka ja pönttis yhdistyvät samaan hormiin). On mulla jossain olemassa patruunalla toimiva "toho", mutten sitä löytänyt tähän hätään. :P

      Poista
  9. Ihania kuvia! Ihana tuo leikkikeittiö! <3 Meillä saatetaan hyvinkin olla vapaapäivinä yökkärissä koko päivä, lähinnä lapset siis. Ite nyt pyörin täällä aina legginsseissä, joita jotkut pitkiksi kalsareiksikin kutsuu, joten nouhätä! Ihanaa toukokuuta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vertaistuesta! <3 Maalla asumisen parhaita puolia, ei tartte pönöttää, ja aina voi kipaista lähikauppaan rönttökuteissa aiheuttamatta minkäänlaista hämmennystä muissa asiakkaissa. :D

      Poista
  10. Luinkin tässä peräkanaa useamman postauksen. Tuli tunne että ollaan sukulaissieluja. Pääasia että lapsella on vaatteet päällä, ei se haittaa vaikka yöpaita jää pitkähihaisen alle. Juhlamieli tekee juhlat, tarjottava voi olla hyvinkin makkaraa. Ja millehän muulle mää täällä hymyilin ruudun takana.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että ajatusmaailmat osuu yksiin ja juttuni onnistuivat viihdyttämään sinua! :)

      Poista
  11. Ihana postaus ja mukava se hetki kun saa aloittaa mökkikauden kun kaikki on edessä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, kevääseen liittyy nyt torpan hankinnan myötä ihan toisenlainen innostus ja fiilis! :)

      Poista
  12. Meillä on oman takkamme kanssa aina hieman samanlainen operaatio joka syksy: kun kesän jälkeen laitellaan tuli pesään, niin savu mokoma ei oikein tiedä mihin päin sitä sieltä pitikään suunnata :) Sitten tuuletellaan ikkunat ja selkoselällään ja hytistään enemmän, ennen kuin alkaa vetämään ja lämpiämään :D Nyt olen tosin alkanut vihdoinkin muistamaan, että kannattaa ekalla lämmityskerralla polttaa yksi paperi kerrallaan, ennen kuin lykkään kunnolla valkean palamaan, niin savu löytää tiensä hiljalleen hormia kohti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulisijat osaavat olla joskus oikukkaita, ja niiden käyttö erilaisissa olosuhteissa vaatii pientä opettelua ja kikkailua. :) Meidän rivitalon takkakin oikuttelee joskus, varsinkin jos käyttökertojen välissä on aikaa, mutta sen kanssa on jo oppinut, mitä luukkuja milloinkin pitää avata ja sulkea, että saa vedon oikeaan suuntaan. :)

      Poista
  13. Ihania kuvia. Voi, että miten söpö tytteli <3 Mukavaa uutta viikkoa teille <3

    VastaaPoista
  14. Kaunista, niin kaunista ja söpöä!!

    VastaaPoista
  15. Voi miten suloinen postaus ja pikkuinen neiti♥ Ihana tunnelma huokuu kuvista! Tuo pönttöuuni on upea ja tuollaisella keittiöllä kyllä leikki maistuu makoisalta! Ihanaa viikonloppua ja alkanutta kevättä..tai no juuri nyt tuntuu että olisi jo kesä, upeasti paistaa aurinko ja mukavan lämmin:)♥

    VastaaPoista