maanantai 27. helmikuuta 2017

Maailman parhaat talvikengät

arctips kokemuksia

Heeiiiiii! Rapsakka talvilomatervehdys! 
Harvakseltaanpa tulee harrastettua varsinkaan täällä blogin puolella minkäänlaista mainontaa, mutta nyt jos koskaan aion kehua ihan vaan oma-aloitteisesti ja ilman kaupallista yhteistyötä mun lemppari talvikenkiä: 
Töysän kenkätehtaan Arctips Huopikkaita. 




"Arctips Classic -saappaat valmistetaan maailman laadukkaimmasta merinovillasta, joka on erityisen lämmin ja hyvin hengittävä. Kaikki Arctips Classicit valmistetaan hienosta 100-prosenttisesta  luonnonmateriaalista käsityönä. Tässä on mahdollisesti maailman mukavin jalkine ja nämä ovat juuri ne kengät, joita Lauri Tähkäkin astelee.
Töysän kenkätehtaan suutarit kaavoittavat ja leikkaavat merinovillasta valmistetun huovan ja muotoilevat materiaalista Arctips-jalkineet vuosikymmenten käsityökokemuksella.
Huopa on jalalle ystävällinen materiaali. Se mukautuu hyvin, hengittää, ja jalan tai sukan kosteus hoituu myös pois päiväjärjestyksestä. Huopa hylkii likaa ja on pitkäikäinen ja siksi myös ekologinen materiaali.
Arctips Classic huopalapikkaiden kumipohja on Suomessa valmistettu ja se kestää joustavana pakkasessakin. Pohja pitää niin lumella kuin jäälläkin.

Arctips Classicin värejä on seitsemän."
(teksti lainattu Töysän kenkätehtaan sivuilta)



huopikkaat, parhaat talvikengät

töysän kenkätehdas

Töppöset ovat nyt neljättä talvea päivittäisessä käytössä, ja vaikken ole hoitanut näitä mitenkään, eivät ne juuri uudelle häpeä. 
Villa hylkii luonnollisesti likaa ja harmaa sävy antaa anteeksi kuraroiskeet. Huopikkaat ovat todella mukavat jalassa ja nää on ihan mahtavat ja pitävät kintut lämpöisenä lenkkeillessä, lasten kanssa ulkoillessa, lumitöissä ja pihalla seisoskellessa. Tykkään myös siitä, että kengät saa nopeasti jalkaan ja jalasta pois: ahtaassa eteisessä, pienessä kiireessä toppavaatteisiin turjustettuna kenkien sitominen ei oo sitä hoteinta hottii. :D Tai siis just sitä! Voi yök! 

Kenkien mitoitus on reiluhkoa. Normaalisti mun kengän koko vaihtelee merkistä ja mallista riippuen 38-40 välillä, näistä kolmekasit istu ku hanska, 39 kokoisiin (jotka mulla on) mahtuu myös paksu villasukka. 

Normaalihintahan näissä on melko korkea (225€, hinta on vähän pompsahtanut muutaman vuoden takaisesta), mutta nyt tässä kevään korvilla kannattaa tarjoushaukkailla mahdollisia alennuksia. 

Mukavaa talvea ja hiihtolomaa niille, 
joille sellainen on suotu!

Me ollaan vapaalla tämä viikko, joten yritän saada myös muita luonnoksissa makoilevia aiheita julkaisukelpoisiksi.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköiset kengät! Mulla on ollu viimeks lapsena huopikkaat.
    Olis enemmän talvisia päiviä niin malttaisin harkita moisten ostoa... kummallisia nämä nykytalvet, vuoron perään loskaa ja pakkasta.

    VastaaPoista
  2. Upean näköiset huopikkaat. Ja jos kestävät kauan niin hintakaan ei ole talvea kohti niin paha. Sitä vaan mietin että loskakelillä villaa ei varmaan voi käyttää. Haastavinta on löytää kauniit, lämpimät ja pitävät kengät, jotka pärjää märälläkin.

    VastaaPoista