perjantai 4. joulukuuta 2015

Porkkanalaatikko

porkkanalaatikko ohje, paras porkkanalaatikko,

Leikitäänkö kotista? Näillä olis joulu tulossa ja tää äiti tekis porkkanalaatikkoa. 

AikKamala. Taas on tehty jotain mitä ei ikkää ennen. En oo jouluruokien suuri ystävä ja laatikoista porkkanalaatikko on oikeastaan ainut, mitä oon vapaaehtoisesti suostunut lautaselle (ja kurkusta alas) laskemaan. Sitäkin hyvin vähän. Lusikallisen.

Selailin netistä eri porkkanalaatikkoreseptejä ja päädyin


500g (-1000g) porkkanoita
1 l täysmaitoa
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
2 munaa
1 dl siirappia
 korppujauhoa
valkopippuria 
suolaa
voita

Tein kaksinkertaisen annoksen, johon laitoin kuorittuja porkkanoita n.1500 g, eikä mielestäni ollut liikaa. Jos teen toisen satsin, laitan ehkä suosiolla 2 kg, nyt kun porkkanoita kerran tuli hankittua niin valtava satsi. Siirappia laitoin huomattavasti vähemmän kuin ohjeessa, koska porkkanat olivat niin makeita. Kaksinkertaisesta määrästä tuli yhdeksän 1/2 litran foliovuoallista porkkanalaatikkoa.


Monta rautaa tulessa. Hernarin keittoo siinä siivellä... :D


Keitin aluksi riisit vedessä, lisäsin maidon, kiehautin ja annoin puuron hautua tosi pienellä lämmöllä noin tunnin verran välillä sekoittaen. Puuro ei palanut, mutta mun sormi paloi!


Kuorin ja pilkoin porkkanat. Höyrykattilan puutteessa keittelin/höyrystin porkkanat vähässä vesimäärässä pehmeiksi ja lopuksi hurautin ne sähkövatkaimella muhjuksi.


Sekoitin puuron ja porkkanasoseen. 
Lisäsin munat, mausteet ja siirapin.


Annostelin soseen foliovuokiin ja ripottelin päälle korppujauhoja.
Yritin tehdä ensin haarukalla kuvioita, mutten niistä tuli tosi rumia.

hyvä porkkanalaatikko




Joku kiva juttu piti keksiä, että slodju näyttäis kotitekoselta. ;) 




Siispä painelin piparkakkumuotilla sydämiä soseen pintaan. 
Yllättävän hyvin kuviot eroittuvat paistamisenkin jälkeen. 


Osu ja uppos. Aattelin että jos pienen siipaleen maistais. Ja meni melkeen koko laatikko!
En tiiä miltä hyvän porkkanalaatikon pitäis maistua, mutta ainakin tää maistu hyvältä! Pinnasta tuli rapsakka, eikä sisältö ollut vetinen, niinkuin kaupan laatikoissa. En tiedä kuinka maku ja koostumus muuttuu pakastamisen ja uudelleen lämmittämisen jälkeen...


Meillä on parin naapuriperheen kanssa tässä melekonen kolhoosi. Kiikutetaan monet (epä)onnistuneet keitokset ja leivokset, ruuanloput ja muut ylijäämät toisten riemuksi ja vaivaksi.

Tällä kertaa vein naapureille pikkujoulupaketin inside-huumorikortilla varustettuna.

Iloista viikonloppua!

Jos ei oo mitään tekemistä,
niin tee porkkanalaatikkoa.  

-M-

1 kommentti:

  1. Tämä kenties luetuin reseptini täytti eilen internetissä 10 vuotta. Hauska nähdä erilaisia variaatioita siitä. Makoisaa joulua!

    VastaaPoista