tiistai 10. tammikuuta 2017

Pari pehmeää pakettia

Helöy, helöy ja rattoisaa tätä vuotta 
sinne eetterin ääreen! 

Täytyypäs korkata tämä vuosi käsityöaiheisella postauksella. Syksyn käsityösaaliilla ei paljon kylillä elvistellä, mutta parit sukat sentään sain aikaiseksi. Tyhjää parempi!


Niina Laitinen, joulusukat

joulusukat, Niina Laitinen

Nämä joulunpunaiset sukat tein lahjaksi ja kiitokseksi hyvästä hoidosta Kerstin hoitotädille.

Malli: Niin Laitisen So Sweet Socks
Lanka: Seitsemän veljestä 
Puikot: 3,0

Tykkään ihan älyttömästi tästä mallista, se on nopeatekoinen ja kuvion oppii äkkiä ulkoa. Tein Kerstin kummitädille viime jouluna tällaiset samanlaiset, mutta ohuemmat (ja eriväriset) sukat Nalle-langasta. Nyt kun viimeksi tavattiin, niin huomasin, että kummitädin sukat oli pohjasta vähän hiutuneet... paras palkka tekijälle, mieluisat ja pidetyt sukat! :D


junasukat ohje

junasukat ohje, merinovilla sukat

Toisen pehmeän paketin sai ystäväpariskunnan esikoinen, joka syntyi vähän ennen joulua. Tein sukat jo aiemmin syksyllä ja tumput valmistui parin koulutuspäivän luento-osuuksien aikana. 

Malli: Junasukat
Tumput samalla tyylillä, omalla sovelluksella
Lanka: DROPS Baby Merino
Puikot: 2,5

Junasukat on omien poikkitieteellisten tutkimusten valossa parhaaksi havaittu sukkamalli pienelle vauvalle. Oikeista paikoista puristavat, Stay up-henkiset sukat pysyvät het-iham-mahottoman-hyvin ohuimmissakin roikosäärissä! :D Kannattaa valita tarpeeksi pieni puikkokoko, silloin jäljestä tulee napakkaa eikä sukat lörvähdä käytössä.

Dropsin Baby Merino-lanka on tosi 100% merinovillaa, pehmeää ja kuti-kuti-kutittamatonta.


Junasukkien syntyyn liittyy ihana tositarina (suora lainaus täältä):

"Terttu Latvalan äiti Kerttu Latvala oli matkalla 2 kk ikäisen tyttövauvansa Tuulan kanssa sotaa pakoon alkuvuodesta 1940. Junamatka Vaasasta keskeytyi, kun rata oli poikki pommitusten takia. Junassa oli heitä vastapäätä istunut eläkkeellä oleva käsityönopettaja, jolle tuli sääli pientä vauvaa ilman tossuja. Niinpä hän oli purkanut valkoista, käsin neulottua villatakkiaan ja neulonut langasta sukat radan korjaustöiden aikana."

Nyt muuten vasta juolahti mieleen, että olisin voinut lisätä tuon tarinan sukkien mukana! Ehkä teen sen jälkitoimituksena, pienellä viiveellä! :)

8 kommenttia:

  1. Kauniita sukkia. Ihana ja käytännöllinen lahjaidea.

    VastaaPoista
  2. Söpöjä sukkia, junasukat taitaa olla nyt muodissa kun niitä on näkynyt :) Kiva blogi sulla, jäämpä seurailemaan, tervetuloa vastavierailulle.

    Maiccu
    https://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin saattaa olla muodissa! :) Kiitos kehuista ja kiva saada uusia lukijoita, hilippasenkin tästä sun blogiin vastavierailulle! :D

      Poista
  3. Sympaattinen toi junasukkien tarina. Itse ohje löytyy 30-luvun käsityökirjasta...

    Kannattaa lainata kirjastosta vanhoja käsityökirjoja! Niistä löytyy mielenkiintoisia ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, kiva tietää! Mulla on yksi muistaakseni 20-luvun käsityön opettajan opas, on kyllä melko hellyyttäviä ohjeita ja ohjeistuksia siellä. Vanhat käsityökirjat ovat kyllä aarteita! :)

      Poista
  4. Hei, näyttää ihanilta! Hauska sattuma. Minäkin olen tehnyt saman näköisiä tumppuja muutaman vuoden ajan. Aloin kerran kokeileen, kun halusin junasukille tumppu-kaverit. :) Nyt isommalle taapero-tytölle ja leikki-ikäiselle teen tuolla varrella ja jatkan intialaisella kiilapeukalolla ja tulee aivan tosi ihanat, hyvin istuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan onkin hyvä idea! Mun on pitänyt kokeilla intialaista peukalokiilaa, kun sitä on niin kovasti kehuttu. Täytyy seuraaviin lapasiin kokeilla, ei ole ilmeisesti edes vaikea.

      Poista