maanantai 5. helmikuuta 2018

Virkattu kastemekko

kastemekko

Vietimme viikonloppuna suvun uusimman tulokkaan ristiäisjuhlaa.
Hyvissä ajoin syksyllä innokkuuden puuskissa aloitettu, kiireellisimimiltä töiltä ajoittain sivummalle siirretty tekele tuli valmiiksi määräpäivään mennessä, ja niinpä pieni ihminen sai kummitädiltä lahjaksi virkatun kastemekon.


 Peittoja (klik, klik and klik) lukuunottamatta tämä oli ensimmäinen vähän työläämpi ja vaativampi virkkaustyö. Ohjeen selkeydessä ei ollut moitteen sanaa, mutta jostain syystä sen tulkitseminen aiheutti kohtalaista kompurointia. Silmukkamäärien ja kuvion kohdistamisen kanssa sain taikinoida aika tavalla, ja luonnollisesti huomasin virheet aina pienellä viiveellä.... purkuhommia siis riitti. Alkutahmeuden ja usean uuden alun jälkeen virkkaaminen lähti kuitenkin sujumaan joutuisasti ja kuvion oppi nopeasti ulkoa.

Ohjeesta poiketen tein mekkoon pitkät hihat.
Hurautin ompelukoneella vanhasta Finlaysonin vauvalakanasta mekolle alushameen ja kiinnitin sen harsimalla vyötärönauhan paikkeille (saa helposti irrotettua pesua varten).
Alushameen helmaan olisi tarkoitus vielä kirjailla vauvan nimi ja syntymäaika valkoisella langalla. Glumps, tätä täytyy treenata!Kastemekon helman pituuden sanotaan kuvastavan odotettavissa olevan kasvun määrää. Vähän jännittää, tuleeko jätkänpätkä aikuisena kiukuspäissään nappaamaan kummitätiä rinnuksista, kun ei pituus riitä vieläkään huvipuiston hurjimpiin. Ehkä se ei ylety (rinnuksiin).Toivotaan, että neuvolan kasvuennuste on valoisampi!
Ja se nimi: 
HUGO ILMARI! <3


24 kommenttia:

 1. Ihanalla pikkuisella on ihana kastemekko ja ihana nimi <3

  VastaaPoista
 2. Upea kastemekko! :) Haaveilen että omille lapsille sitten joskus virkkaisin kastemekon. Tai just kummilapselle, jos sellaisen kunniatehtävän joskus saan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun omat lapset on kastettu samassa mekossa, missä mut ja äiti, mutta mekon omistaa meidän täti. Nyt kun tätä sukua on jo aika laajasti, niin ajattelin tehdä tälle porukalle oman koltun. :)

   Poista
 3. Ihana Hugo <3 Ja voi kuinka upea kastemekko <3

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunis kastemekko, upea! Ja muutenkin toinen toistaan kauniimpia neuleita ja muita käsitöitä täällä blogissasi! Liityn lukijaksi ja tulen uudelleekin!

  VastaaPoista
 5. Onpa ihana kastemekko, suloinen pieni ja hyvän nimenkin sai ♡

  VastaaPoista
 6. Onnea pikkuiselle ja onnea kummitätiydestä. Itse virkkasin 3,5 vuotta sitten syntyneelle ensimmäiselle lapsenlapselleni kastemekon ja täytyy myös tunnustaa että ehkä olisi pitänyt hieman pitempi tehdä. Tuo alusmekko on hyvä idea. Kaunista sait aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mekosta tuli ihan hyvänmittainen loppujen lopuksi, eikä liian painava. Lanka oli puuvillalangaksi pehmeää ja melko kevyttä ja samoin alushameeksi halusin pehmeän ja kevyen, eli tuo käytetty puuvillalakana sopi siihen hyvin. :)

   Poista
 7. Kiitos vielä kummitädille ihanasta kaastemekosta <3

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana kertakaikkiaan . Ihana kummi olet.

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis kastemekko, upea lahja kummitädiltä :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos vielä kummitädille ihanasta mekosta <3 t.Hugo ja mama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille ihanasta pojasta ja kutsusta luottamustehtävään! <3 PusMuuus!

   Poista
 11. Aivan ihana mekko.🤗
  Käsityö on aina käsityö ja sillä oma arvonsa.

  VastaaPoista
 12. Ihana mekko ❤️ Oot kyllä taitava ja viitseliäs.

  VastaaPoista