perjantai 15. huhtikuuta 2016

Yksivuotisneuvola ja lastenhoitolahjakortti


Aurinkoista perjantaiaamua ja terveisiä yksivuotisneuvolasta! 
Olinko ainoa, jota alkoi haukotuskuvat haukotuttamaan...? :D

Käytiin keskiviikkona neuvolassa tsekkaamassa neidin strategiset mitat ja liimaamassa laastarit persposkiin. Neuvolantäti tarjosi mahdollisuutta hakea osa rokotteista myöhemmin, mutta päätin että laitetaan samoilla huudoilla kaikki kolme rokotetta (molempiin reisiin ja käsivarteen). Kersti ei ole reagoinut aikaisempiin rokkoihin kuumeiluilla tai muilla sivuvaikutuksilla, eikä näistäkään (ainakaan vielä) ole tullut muita oireita kuin pari löysää satsia vaippaan ja ehkä hieman aristusta pistoskohdissa.

"Terve, viehättävä ja hyvin kehittyvä tyttö. Oppinut kävelemään 11,5 kk:n ikäisenä. Hyvin kontaktia ottava tyttö. Useampia sanoja on. Kasvu hyvää." Paino 11 kg 70 g ja pituus 78 cm. 
Pitkä ja tuhti patukka! :D

En muista olenko tullut maininneeksi, että Kersti on tosiaan oppinut kävelemään! 11 kuukauden tietämillä otti ensimmäiset tipuaskeleet ja siitä pikkuhiljaa tasaisen varmasti opetellut liikkumaan niin kuin muutkin ihmiset.

Juteltiin neuvolassa myös hieman kuluneen vuoden tunnelmista... ja totesin siinä ja nyt tässä, että takana on kyllä todella mukava vuosi. Olin varautunut paljon rankempaan rutistukseen, mutta jotenkin elämä ja vauvavuosi yllätti keveydellään! Loppuraskauden ja vauvan ensiviikkojen ihmissuhdedramatiikka vetäs hetkeks maton ja osan parkettiakin jalkojen alta, mutta sen jälkeen onkin ollut tasaista ja leppoisaa.


Saatiin neuvolasta ihana yllätys: Lastenhoitolahjakortti MLL:n lapsiparkkiin! 

 Kotikaupunki jakaa näitä ilmeisesti tarveharkintaisesti neuvolan kautta ja mä otin tällaisen lahjuksen ilolla vastaan. Kersti on ollut mun vanhemmilla hoidossa yhden päivän puolivuotiaana, kun olin patikoimassa ja sen lisäksi muutamia yksittäisiä kertoja naapureilla/serkun perheellä mun oman lääkärikäynnin tai muun asioinnin ajan, joten varmaan aiheellista totutella olemaan erossa äidistä pieniä aikoja kerrallaan. Lahjakortti oikeuttaa siis 10 tunnin ilmaiseen lastenhoitoon itselle sopivaan ajankohtaan (arkipäivisin 9-15), ja sen voi käyttää osissa, max. 3 h kerrallaan. Lahjakortti on voimassa kolmen kuukauden ajan sen myöntämishetkestä. 

Täytyy sanoa, että kymmenessä vuodessa on neuvolan puolella tapahtunut muutosta hyvään suuntaan. Äidin jaksamiseen ja koko perheen hyvinvointiin kiinnitetään huomattavasti enemmän huomioita kysymysten, keskusteluiden ja erilaisten kaavakkeiden avulla. Itselle on jäänyt sellainen tunne, että neuvolan kautta on oikeasti mahdollisuus saada apua ja tukea arkeen kun sitä tarvitsee ilman leimautumista lastensuojelun asiakkaaksi. Tavallisten lapsiperheiden tukemiseen ja ongelmien ennaltaehkäisyyn satsatut eurot maksavat varmasti itsensä takaisin monella muullakin saralla kuin perhetyössä. Aina hankalampi tuumailla siinä vaiheessa kun tavara on housuissa.

Oletko ollut tyytyväinen neuvolan palveluihin ja sieltä saatuun tukeen?
Millainen apu olisi tervetullutta teidän perheeseen?

Rentouttavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Oi suloisuus <3
  Meillä tulossa parin kk päästä yks vee neuvola, innolla odottelen :)

  Tuo lastenhoitolahjakortti kuullostaa tosi hyvältä.

  Itse en ole ollut kamalan tyytyväinen neuvolan palveluihin, tai lähinnä muuton jälkeen ärsyttää että neuvola pompottaa paikasta toiseen resurssipulanvuoksi;/

  Ihanaa viikonloppua <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on tympee juttu, ja ylipäätään se, että paikka vaihtuu ja joutuu jokaiselle selittää samat asiat uudestaan. :) Mukavaa alkuviikkoa teille!

   Poista
 2. Ihana tuo lahjakortti! Meillä on saatu hyvää neuvolapalvelua, vaikka neuvolakäynneistä onkin jo tovi jos toinenkin aikaa. Meidän pikkuinen täytti talvella jo 10v.

  Autinkoista viikonloppua teille ☀️

  VastaaPoista
 3. Voi mikä suloisuus! <3 Ihanaa viikonloppua teille ja mahtava tuo lastenhoitolahjakortti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se oli kyllä huippujuttu, täytyy nyt miettiä tarkoin, mitä mukavaa keksin tehdä sillä aikaa kun tyttö on hoidossa. :)

   Poista
 4. Ihana Kersti! Mulle tulee Kerstistä ja keltasesta tosi vahva mielleyhtymä, en tiiä miks :D johtuisko se niistä keltasista kärryistä? Nyt sopii kuvien lakanat täydellisesti mun psyykkeelle, tätä se on kun viikonpäivilläkin on värit. Ja keskiviikko on muuten keltanen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, sinä ja sun väripäiväs! XD Mä tykkään myös tuosta Keltainen-Kersti -yhdistelmästä. Ei mikkää hailukanvailukka, vaan oikeen rehellinen keltanen, koulun vesivärinapeista se tummempi sävy. Ostin odotusaikana sinapinkeltasen 56 cm neuletakin enkä malttanut laittaa sitä pois, siitä tuli jotenkin niin Kerstin väri. :)

   Poista