tiistai 12. tammikuuta 2016

Kodin raivaus: Vessa
Tiedätkö jonkun, joka tietää jonkun, jolla on kieroutunut fetissi kurkata kylässä vessan kaappiin? Itellehän ei koskaan tuollainen ajatus käy edes mielessä... eipä vissiin! Joskus homma etenee tasolle toteutus, sikälimikäli kaapin/laatikon pystyy avata äänettömästi.

Vastavuoroisuuden nimissä läväytän kuvamateriaalia meidän vessan kaappien sisällöstä, nyt saa lurkkia ihan luvan kanssa. Yritän kuvata ja postailla tätä raivausprojektia jollakin järkevällä (naisen)logiikalla... Aloitan vessasta siksikin, että se on helpoin kohde esitellä pienen tilan vuoksi. Lisäksi vessa on ollut kohtuullisessa järjestyksessä jo entuudestaan (kiitos tilavan ja toimivan allaskaluston). Jotain roinaa tännekin on kertynyt ajan mittaan.

Itellä raivaamiseen ja siivoukseen meni ehkä reipas tunti. Joka tapauksessa helppo yhdenillanjuttu!

Tässäpä muutaman otos Hotelli Helpotuksesta ennen urakkaa: Allaskaappiin on kertynyt epämääräinen kasa epäilyttävää  tavaraa.


 Toisessa alalaatikossa säilytän käsipyyhkeitä.... ja sen yläpuolisessa laatikossa hammasharjat, hajuvedet, purkit, rasvat ja pikkusälä.  Pinnipurkin sisältö. Apua. Muutama (vanhentunut) tuotenäyte. Äkkiä roskiin!


... ja kuvat operaation jälkeen:


Allaskaapista lähti eniten tavaraa kirpparille ja roskiin. Ajattelin siirtää jossain vaiheessa lääkkeiden säilytyksen vessaan, kun ne nyt vievät tilaa keittiön kaapista. Odottelen, että löydän kirpparilta jonkun sopivan laatikon tai vaikka lukollisen arkun... 
Myös pyyhkeistä raakkasin osan kirpparille ja siivousliinoiksi. Jäljelle jääneet taittelin eri tavalla kuin ennen ja järjestin pystyyn. Nyt näkee yhdellä silmäyksellä koko valikoiman! :D Näytepakkauksista säästin vain muutaman shampoon/hoitoaineen 
Viivin uimahallireissuja varten.
Kiinnitin irralliset, hengettömät pinnit pahvinpalaseen ja ponnarit avaimenperästä napattuun lenksuun. Viivi ei käytä enää noita metallisia lastenpinnejä, ja olisin tavallaan voinut laittaa ne kirpparille, mutta halusin kuitenkin säästää ne Kerstille. Löysin pinneille pienen peltirasian, säilyvät siellä tallessa ja erillään muista hiustarvikkeista.


Laatikoista kaksi on pysynyt hyvässä järjestyksessä, toisessa säilytetään vain vessapapereita, joten sitä ei sekaisin saakaan. Oikeanpuolimmaisen kuvan meikkipussin sisällön perkasin jo syksyllä, joten näistä laatikoista pyyhin vain pölyt ja liat pois. Mustat ja valkoiset lokerikot olen ostanut joskus ikeasta ja ne ovat olleet tosi kätevät. Saman asian ajaa kenkälaatikot, tyhjät maitopurkit, pakasterasiat tai muut kotoa löytyvät laatikot.

Heitin roskiin:
rikkoutuneita pinnejä
huonot ponnarit
käyttämättä jääneet näytepussit
vanhentuneet ja purkin pohjalle jässähtäneet voiteet
tarpeetonta kosmetiikkaa

Kirpparikuormaan päätyi:
käyttämätön harja
vaahtomuovipötkylät kiharoiden tekemiseen (kerran kokeiltu)
pyyhenipsuja
kasa pyyhkeitä 
pari vanhaa korua

Säilytin:
Tarpeelliset ja iloa tuottavat tavarat, pari turhaakin esim. hajuveden, jota käytän vain harvoin, mutta nuuhkin sitä joskus ja tuoksusta tulee mieleen mukavia muistoja.

Tulipas hyvä mieli. 
Nyt on eka KOKONAINEN huone valmis. Jee!

Vinkkejä siltä varalta, että inspiraatio tarttui ja innostuit vessan siivouksesta:
Kukaan ihminen ei tarvitse kahtakymmentä eriväristä kynsilakkaa tai valtavaa huulipunakokoelmaa. Jos tavaroista on kuitenkin sinulle iloa, säilytä ne ja järjestä kauniisti, vaikka lasivitriiniin! :D
Jos tavaraa ja lajiteltavaa on paljon, jaa homma osiin ja siivoa yksi kokonaisuus illassa, esim. hiustuotteet, meikit, kasvojenhoito, lääkkeet jne. niin homa ei tunnu niin työläältä.

4 kommenttia:

 1. Nuo lokerikot on kyllä niin hyviä järjestyksen ylläpidossa! Yllättäen itellä sellaset laatikot pysyy järjestyksessä missä semmonen on, kun taas lokerittomat on päivän päästä samannäkösiä ku ennen siivousta. Ja koska uskon tavaroiden sieluihin, luulen että ne itekseen riehuvat siellä ku laatikko on kiinni. Lokerikkojen yli ne ei pääse kiipeemään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kai sä väkerrät pienet pesät niille, että tuntisivat olonsa mukavaksi? Mulla kans tavarat pitävät bileitä jos ei niille aseta rajoja. :D Isoissa vetolaatikoissa kaikki kaatuu ja sekoittuu ilman lokeroita. Hyviä ovat! :D

   Poista
 2. Kyllä tästä tulee inspistä siivoukseen :) Voi kun meilläkin vaan olisi noin järkevät vessakalusteet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans onnellinen, että asunnon ensimmäinen omistaja on valinnut kalusteet ns. rakennuttajan valikoiman ulkopuolelta. Näihin huoneistoihin kuuluis sellaiset peruspeilikaapit ja allaskaapit. Tykkään tosi paljon tuosta koko seinän kokoisesta peilistä ja tilavista laatikoista. :)

   Poista