lauantai 23. tammikuuta 2016

Kodin raivaus: Vaatteet
 Kodin järjestämisen ällöttävin osuus, omien vaatteiden läpikäyminen on ohi. 

Sopivasti oksennustauti osui samaan saumaan vaatteiden väläppäyksen kanssa ja sehän toi asiaankuuluvaa nostetta tähän touhuun! 

Oon selkeesti epätyypillinen nainen kun en tykkää shoppailla, ja varsinkin vaatteiden ostelu on pakonsanelemaa kökköpullaa. En oikein tiedä mistä se johtuu, oon suht. normaalipainoinen ja kutakuinkin tyytyväinen omaan kroppaan, joten ei se ainakaan semmosella asialla selity. Olen mukavuudenhaluinen, laiska ja nuuka, en jaksa enkä tahdo päivittää vaatekaappia joka muotihumputuksen ja sesongin vaihtuessa. Ehkä oma tyyli on hieman hukassa, haluaisin pukeutua ajattomasti näyttämättä kuitenkaan tädiltä. Mulle saa alkaa tyylikonsultiks, vastapalvelukseks voin vaikka öö.. auttaa kaappien siivouksessa! :D

Kun katsoin tuota läjää ja mietin, mitkä vaatteet näistä tuottavat iloa, olisin voinut heittää siltä seisomalta kaikki jätesäkkiin. Sääolosuhteiden ja yleisen viihtyvyyden vuoksi pukeutuminen on vähintäänkin suositeltavaa, joten pakkohan tuosta läjästä oli muutama jättää. 

Urheiluvaatteista tykkään, ja nyt kotiäitinä käytän suurimmaksi osaksi vain niitä (+muita kotivaatteita). Juoksutrikoiden päälle on helppo vetää toppahousut ja mukavalta tuntuvissa vaatteissa on kiva liikkua ulkona ja touhuta kotona.


UFFin pino
 Melkein niin siinä kävikin, karkeasti arvioiden 2/3 päätyi jätesäkkiin. Just viimeks kesällä siivosin vaatteet raskausajan jälkeen ja heitin monta pussillista pois. Silti lähti taas tuollainen satsi veke, vaikken oo edes montaa uutta riepua ostanut tän reilun puolen vuoden aikana! :D


Käyttöön jääneet vaatteet:

 Neuleet ja hupparit. 

Kahdet mustat housut, tunika/paitapusero ja kotivaatteet/kalsarit.

Pitkähihaiset paidat, t-paidat ja topit

Urheiluvaatteet; muutamat trikoot, topit ja paidat. Nää on lemppareita. :D

Muovilaatikkoon järjestin parit farkkushortsit, retromekon, muutaman paidan ja (pienet)lempifarkut joista en vaan malta luopua! 

Viimeiseen kasaan valkkasin mökiltä kotiin kulkeutuneen hupparin ja bikiniyläosan, jotka vien takaisin sinne mistä tulivatkin. Tähtihousujen pulttuihin aion ujuttaa kuminauhat ja kainaloista ratkenneen lemppariflanellipaidan aion korjata, koska se on mun kesäaamujen postinhaku ja lehdenlukupaita ja siinä on monta ehjää kohtaa.

Näistä pinoista puuttuu tietysti päällä olevat ja pyykkikorissa pesua odottelevat vaatteet. Lajittelen nekin sitä mukaa kun tulevat puhtaiksi. 

Yleensä ihmisillä on kaikkea liikaa, mutta nyt tän raakkaustouhun jälkeen huomasin, että mulla ei oo oikein mitään siistimpiä vaatteita eikä ainoitakaan sopivia farkkuja. Täytyy lisätä ne hankintalistalle.

Mun pitää nyt miettiä tuota vaatesäilytysasiaa oikein perusteellisesti. Väliaikaisesti viikkasin kuteet yhteen vaatehuoneen pikkulipastoon (näytän kuvia sitten vaatehuoneen siivouksen yhteydessä), katsotaan jääkö se paikka pysyväksi vai keksinkö jonkun paremman.

En pue tai riisu koskaan vaatehuoneessa, ja sen takia vaatteita on typerää säilyttää siellä. Kodinhoitohuone taas on kokonsa vuoksi poissa laskuista, vaikka se olisi omasta mielestä kaikkein loogisin paikka säilyttää (+pestä, kuivattaa ja huoltaa) vaatteet. Ehkä mä vielä keksin jonkun hyvän ja toimivan jutun. Joo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti