lauantai 16. tammikuuta 2016

Kodin raivaus: Aikakauslehdet


Facebookin "Paikka kaikelle" -ryhmän ylläpito heitti perjantaihaasteen: 
Kotoa löytyvien lehtien kierrätys! 

Meidän taloyhtiön jätekatoksessa on oma lehtikeräyspiste. Sinne on helppo käydä kippaamassa oma lehtiroskis, johon kerään hävitettävän mainos- ja päivittäispostin. Se puoli pelittää siis vallan sujuvasti jo nyt. Sen sijaan aikakauslehtinivaskoita löytyy kotoa vähän sieltä sun täältä; olen säilyttänyt makuuhuoneen kaapissa lehtikoteloihin järjestettyjä vuosikertoja ja niiden lisäksi eri puolille kotia on kerääntynyt random-lehtipinoja.


Tyhjensin lehtikotelot ja keräsin kaikki kotoa löytyneet pinot sängylle.


Kaikista helpoimmalla tietysti pääsee sulkemalla silmät, avaamalla jätesäkin ja nakkaamalla kaikki lehdet menemään. Ite halusin kuitenkin säilyttää joitakin mieluisia lehtiä, joten kävin kaikki lehdet nopeasti selaten läpi ja lajittelin ne poisheitettäviin ja säilytettäviin. Jotkut vanhat vuosikerrat heitin suosiolla hävitettävien kasaan, ja joistakin lehdistä nappasin talteen vain kivan käsityöohjeen.Poisheitettävien pino: n.180 lehteä!Kirpparipaikka on tuottanut tosi hyvin ja oon saanut myytyä siellä paljon sellaisia tavaroita, jotka aioin ensin heittää suoraan roskikseen. Siksi valikoin poisheitettävistä kauniita sisustuslehtiä (esim.maalaisunelma), joista vien muutaman kokeeksi myyntiin puoli-ilmaiseksi. Katsotaan, kelpaako kellekään!

konmaritus

Häätöäänestyksestä selvinneet yksilöt niputin lehtilaatikoihin. 
Tälle makuuhuoneen kaapin hyllylle ajattelin jatkossa mahduttaa kaikki säilytettävät lehdet.

konmaritus, konmarittaminen

Lajittelin ja säilytin aiemmin lehdet vuosikerran ja lehden nimen mukaan. Nyt ajattelin vaihtaa systeemiä lajittelemalla lehdet aiheen mukaan: koti, joulu, liikunta ja käsityö.  Etenkin nuo joululehdet on nyt kivasti kaikki samassa pinossa, kun niitä sai aikaisemmin etsiä eri lokeroista. Mietin, että kotiin liittyviä lehtiä voisi jaoetalla tarkemminkin, esim. kevät, kesä, syksy, talvi ja sisustus. Jäljelle jäänyt lehtimäärä oli kuitenkin niin kohtuullinen, että jätin tarkemman jaottelun tekemättä.

Ahdistava urakka, mutta tulipahan tehtyä. 
Nyt kotoa löytyy vain tarkkaan valitut, itselle mieluisat lehdet!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti