torstai 14. tammikuuta 2016

Kerhoilua


Täällä Seinäjoen seudulla on aika hyvä tarjonta mm. seurakunnan ja MLL:n perhekerho- ja kahvilatoimintaa kotona oleville äidille ja lapsille. En ole oikein perinteinen vaippamerkki-luomuruoka-kantoliina-keskustelija äiti. En tarvitse vertaistukea kahdeksalta muulta äidiltä, onko vauvan leuassa oleva hikinäppy kenties allergiaa, rokkoa, kuppaa vai ruttoa. Että pitäisikö kaiken varalta jättää omasta ruokavaliosta pois vilja, maito, kaali ja peruna, vaikken edes imetä. Että johtuikohan se viimeöinen käninä ikeniä pakottavasta hampaasta, mahanpuruista vai vitutuksesta. 

Täällä on myös varmaankin aikamoinen tarjotin erilaisia muskareita, ryskäreitä, vauvauinteja, äiti-lapsijumppia ja rytmiryhmiä. Mua ahdistaa sitoutua aikatauluihin enkä muutenkaan kaipaa edellä mainittua säpinää meidän arkeen. Lauletaan laadukasta musaa (rankkan kalia ali rallallei rai rii ja rallallei, oli hepokatti maan tiellä poikittain, taivas lyö tulta yläpuolellamme jne.) polskutellaan kylpyammeessa (tai siivoussangossa silloin kun punkan tappi on hukassa) ja opitaan taputtamaan nuorten suomileijonien kultakamppailua katsoessa.


"Minoon palijo tykänny täällä olla."

Perhekahvilaan kärrytellään silloin tällöin, koska siellä ei oo pakko käydä joka kerta eikä siellä tartte tehdä mitään. Niin ja koska Kersti viihtyy, vaikka kuvan ilme muuta väittää. Kersti ihmettelee uusia ääniä, koluuttaa leluja ja hipelöi haltioissaan viereen pyllähtäneen kaverivauvan selkää. Ja kun Kerstillä on puuhaa, mä saan istuskella sohvalla, juoda kahvia ja KUTOA! Ja pääosin ihan kivanoloista porukkaa niissä käy. Just nauroin yhden äidin kommentille: "Ensin mä olin että voi iik, ihanaa, se kävelee! Ja sitte samantien, että Voi v***u se KÄVELEE! Niinku ehkä kolmen sekunnin päästä."

Kerhoilun jälkeen pikkuneiti on usein niin hyytynyt, että nukkuu makoisat päiväunet vaunuissa, ja saan tehdä normaalia pitemmän lenkin. Tilanne on win-win. Vauva voittaa. Äiti voittaa.

Mites muut kotona olevat (äidit),
kaipaatko seuraa tai vertaistukea, 
osallistutko piireihin/kinkereihin/kerhotoimintaan?

2 kommenttia:

 1. Tuossa parivuotta taatepäin olisin kaivannut äiti-seuraa, kun kellään kavereistani ei lapsia ollut. Täällä meillä on jonkinmoinen mll-kahvio, mutta kynnys oli liian suuri mennä sinne:( Sitä mainosti synnytysvalmennuksissa ja muualla ne kestovaippa ym. intoilia äidit. (hassua itsekkin käytin lapsillani kestovaippoja suurimmaksi osaksi, mutta ei se musta hihhulia tehnyt X))
  Ja toki jotkut tuttut ohi mennen kertoivat miten siellä katsotaan nenänvartta pitkin "normiäitejä".. Eli ennakkoluuloni oli/on esteenä noille kahviloille.
  Mutta eipä siinä, onneksi on nyt löytynyt kavereita joilla on lapsia, on se jokseenkin erinlaista kaveruutta <3
  -henna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on ennakkoluuloja sekä vakioporukalla että uudella tulijalla... täällä on ollu ihan hyvä henkistä seuraa, ei mitään fanaatikkoja jotka tuputtas jotain omaa vessahätäviestintänäkemystä kaikille. :P

   Vanhemman muksun aikana kaipasin ehkä enemmän äitiseuraa kuin nyt. Itelle on vapauttavaa se, että ylipäätään on mahdollista olla jossain seurassa ja tavata kavereita/äitejä niin halutessaan. Hyvä että oot itekin löytäny hyvää ja samanhenkistä seuraa. :)

   Poista