tiistai 5. tammikuuta 2016

Hoitovapaan budjetti


Terveiset budjettiriihestä! 

Pitkien ja hartaiden plus-eiku-miinus-ainiin-ääh-sekinvielä-ynnäilyjen tuloksena syntyi  

viikkobudjetti hoitovapaan ajalle: 
80 € /vk

Silläpäsillä olis tarkoitus kattaa yhden aikuisen ja kahden lapsen elämisen menot (ruoka, vaatteet, vaipat, taloustavara), eli käytännössä kaikki kaupasta ostettava, tästä  viikosta alkaen kesäkuun puoliväliin saakka.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan olin ajatellut maksaa kaikki kevään asuntolainamenot säästötililtä. Ennen vuodenvaihdetta iski kuitenkin nuukuus, että ei perhana, pitäskö olla kajoamatta omaan pikavippifirma-katastrofirahastoon, karsia vaan kaikki ylimääräiset kulut ja sinnitellä sillä rahalla mitä käyttötilille ropsahtaa. 

Onhan tuo kotihoidontuki melekosen pieni rahasumma (hoitolisän kanssa 524€ -verot). Tuntuu vähän epäloogiselta, että työttömän peruspäiväraha on suurempi kuin lastaan kotona hoitavan vanhemman... mutta toisaalta taas hoitovapaa on useimmille (ainakin minulle) oma valinta, toisin kuin työttömyys. 

Mutta parempi vähän ku ei mittää! Arvostan kyllä suuresti sitä, että Suomessa on mahdollisuus
muuhun maailmaan verrattuna pitkään, n. 9 kuukauden mittaiseen vanhempainvapaaseen ja ansiosidonnaiseen äitiyspäivärahaan. Itsestäänselvyys suomalaisille, mutta monille ulkomaalaisille ennenkuulumaton etuus. 

Pennin venyttämistä, tarjoushaukkailua ja suunnitelmallisuutta kehiin! 
Jännän äärelle jäämme!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti