tiistai 10. marraskuuta 2015

Sata siistiä päivääKehiteltiin Viivin kanssa uusi hauska jutska oman huoneen siistinä pitämiseen:
 "Sata siistiä päivää -taulukko". 

Viivin siivoa ja järjestää huoneensa pääsääntöisesti itse, mutta järjestyksen ylläpito on vähän niin ja näin. Yleensä jossain vaiheessa tavarat vaan levahtaa ja siivottavaa on niin paljon, että sen aloittaminen tuntuu tytöstä kurjalta ja työläältä. Mä puolestaan oon kyllästyny naputtamaan samasta asiasta ja patistamaan siivoukseen. Järjesteltiin viikonloppuna huonetta yhdessä ja heiteltiin pois turhaa roinaa. Siinä sutinassa syntyi idea siisteystaulukosta.

Pyysin Viiviä aluksi kirjoittamaan ylös haluamiaan asioita: puuhailuja mun kanssa ja muita pieniä kivoja juttuja.

Viivi on jo niin iso ja omatoiminen, että täytyy varsinkin nyt Kerstin syntymän jälkeen oikein kiinnittää huomiota siihen, että tulee isomman neidinkin kanssa puuhailtua jotain yhdessä.Neuvoteltiin ja valittiin yhdessä toteutuskelpoisimmat ideat.
Listan jutuista lähes kaikki on ilmaisia tai halpoja toteuttaa 
(kortti- ja lautapelit, kirjan lukeminen, Apila-kirjastossa käynti, mummulan koiran lenkittäminen, laavuretki, herkkupäivä, leffailta ja leipominen). Kaksi vähän kalliimpaa (ravintolassa syöminen ja Duudsonit Activity Park) ja kaksi selkeetä tavaraa (schleisch muovieläin ja 10 €:n lelu/peli).

Jokaisesta päivästä, jonka päätteeksi huone on järjestyksessä, saa yhden rastin taulukkoon. Viiden rastin jälkeen toteutetaan rivin lopusta lapsen toive 
(ei välttämättä samana päivänä, mutta esim. seuraavana viikonloppuna). Tän ei oo tarkotus toteutua millään natsimeiningillä; joka päivä ei ole pakko järjestää romuja jos ei jaksa. Niiltä päiviltä jää vain rasti saamatta. 


Ei oo suurista ponnisteluista tai mahtavista spektaakkeleista kyse: muutaman päivän päässä häämöttävä kortin pelaus on saanut tytön aamulla ekaks petaamaan petin ja illalla viimeseks keräämään päivän leikit pois. Meniskö alkuinnostuksen piikkiin...?

Taulukko olis ollu nopee ja simppeli naputtaa koneella, mutta meillä ei oo tulostinta, niin ruutupaperiversio ajaa ihan saman asian. Pienemmille muksuille vois rastien sijasta kerätä tarroja.

"Emminä tiiä toimiiko tämä mutta voihan sitä kokkeilla."

-M-

2 kommenttia:

  1. Hieno idis! Itelle toimis varmaan samanlaine :D Ja Viivin valitsemat "palkinnotkin" kelpais meikäläiselle vallan mainiosti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käske tommin askarrella sulle tämmönen. Rasti jokaisesta lenkistä/salilla käynnistä ja sitte joku ylläri! :D

      Poista