perjantai 8. huhtikuuta 2016

Treffit kaverikoirien kanssa

Paikallinen MLL järjestää täällä päin parina iltana kuukaudessa Terhokerhoa, joka on kaikille avoin lapsiperheiden ja esimerkiksi eläkeläisten yhteinen kohtauspaikka. Ei olla aikaisemmin käyty kyseisissä kinkereissä, mutta tänään innostuttiin lähtemään koko porukalla, kun kerhossa oli vierailemassa Kennelliiton Kaverikoirat! Viivi on tutustunut kaverikoiratoimintaan lähikirjastossa, jossa viettää usein aikaa koulupäivän jälkeen. Koirat ovat olleet siellä rapsuteltavana ja "kirjavinkkareina" esittelemässä koululaisille mielenkiintoista luettavaa.

kennelliiton kaverikoira
Ookko mun kaveri?

"Kaverikoiratoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa koira tuo iloa, elämyksiä ja läheisyyttä ihmisille, joilla ei ole omaa koiraa. Kaverikoiranohjaajat vierailevat koiriensa kanssa esimerkiksi lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten luona erilaisissa laitoksissa, kouluissa, päiväkodeissa ja tapahtumissa. Toiminnan tavoitteena on ihmisten ilahduttaminen ja piristäminen."
 Ja minäkin vanha pappa tässä. Saa rapsuttaa!


Koirat käyttäytyivät tosi rauhallisesti, eivätkä piitanneet mitään, vaikka ympärillä hääri monenlaista taputtelijaa. Reippaan puolen tunnin rapsuttelujen ja touhuilujen jälkeen kaverikoirat lähtivät kotiin ja ohjelmassa oli lelukoiranäyttely! En ollut huomannut koko hommaa, mutta Viivi oli lukenut tapahtumailmoituksen mua tarkemmin ja hoksannut ottaa oman pehmolelun mukaan. Kieltämättä vähän ihmettelin miksi Viivi alkoi lähtiessä askartelemaan pehmokoiralle pantaa ja talutushihnaa, mutten kysellyt sen kummemmin kun sillä on aina muutenkin tapana tuunailla leluja. Oon iloinen että 9-vuotias vielä leikkii, ja varsinkin nyt kun Kersti on syntynyt niin saan luvan kanssa pössöttää. :D

  Ensiksi koiraa sai taluttaa punaisen maton ympärillä...


... ja sitten nostaa pöydälle tuomarin arvioitavaksi.


Kaikki osallistujat palkittiin räyhäkkäällä ruusukkeella. :D

 Joku nimeltämainitsematon härppäkärpänen meinasi 
varastaa erään näytteilleasettajan shown...... ja päätyi lopulta itse loppukevennykseen isosiskon näyttelykoiraksi. Venäjän vinttikoira Kersti, osaa kävellä takatassuilla, taputtaa ja istua käskystä! Kaikkia nauratti ihan mahdottomasti!
Muistoksi jäi ruusuke: Hieno hauva vauva 2016.

Hauska ilta, eikä maksanut mitään! :D

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti