maanantai 29. helmikuuta 2016

KodinRaivaus: Kodinhoitohuone
Täytyypä vaihteeksi julkaista yksi näistä luonnoksissa makoilevista puolivalmiista kodinraivausjutuista. 
Kiva esitellä välillä kohteita kodistamme, jotka TOIMII! Tällainen paikka löytyy kodinhoitohuoneesta, vauvan varikolta.


Järjestin kaapit ennen vauvan syntymää, tein tilaa hoitotarvikkeille, vaipoille, pyyhkeille ja harsoille siirtämällä pesuaineet ja yläkaapin silloisen sisällön allaskaappiin. Luokittelen toimiviksi sellaiset kaapit ja hyllyt, jotka pysyvät järjestyksessä ilman jatkuvaa siivoilua ja ojentelua, ja tää on just semmonen.


Vasemmanpuoleisessa kaapissa, hoitotason yläpuolella on kaikki vauvan hoitotarvikkeet. Ylimmälle hyllylle, pesuainelaatikon viereen, mahtuu soppelisti avaamaton vaippapaketti. :DKaapin alle oon teippaillut vauvalle perinteisen hymynaakkelin ja pari muuta tarraa.. Kuvat alkavat olla pian vuoden ikäiselle jo niin nähty, olisko aika vaihtaa jotain kehittävämpää katseltavaa,  jos se auttaisi hoitopöydällä hyrränä pyörivää neitiä rauhoittumaan vaipanvaihdon ajaksi. :D Olin ihan liekeissä, kun keksin taittelutavan, jolla sain kaikki pyyhkeet mahtumaan siististi vain 30 cm syvää kaappiin. Alhaalla oikeilla on kirpparilta löydettyjä vanhoja, normaalia kylpypyyhettä ohuempia ja naftimpia, ja ovat siksi ihan huippuja hiusten kuivaamiseen! En luovu niistä ikinä!


 

Nostin pyykinpesuaineet lämminvesivaraajan päälle. Ennen Kerstin syntymää säilytin lasipurkkeja nykyisellä hoitotasolla, johon varmaan siirtyvät takaisin sen jälkeen, kun päästään eroon vaippatouhuista.Kodinhoitohuoneesta konmaritin yläkaappien korit ja allaskaapin ritiläkorin ja laatikot.

ENNEN:
Ja JÄLKEEN:
En oo hamsteri, mutta tykkään ostaa kuluvia tavaroita/aineita jemmaan vähän ennen kuin ne loppuu. Siksi kloriittia, mäntysuopaa ja laminaatinpesuainetta on kaikkia kaksi, koska niitä on jäljellä vain pienet lirut.


Joku voi ihmetellä tuota vesipyssyä... säilytän sitä täällä siksi, kun meillä ei oo ulkona hanaa puutarhaletkua varten, vaan vesi pitää ottaa sisältä kodinhoitohuoneesta. Viritystä varten hanaan pitää vaihtaa  erilainen liitin, ja välineet pysyy kaikista varmimmin tallessa täällä, missä niitä käytetään. Mä niin tiedän, että jos laitan noi jonnekin muiden työkalujen sekaan tai pihavarastoon, etsin niitä koko kesän ja löydän ehkä lokakuussa. :D
Siirsin kaikki surkeimmat mikrokuituliinat ja muut kulahtaneet rätit eteisen siivouskaappiin. Pesen niillä kertakäyttöhenkisesti keväällä terassin räystäspellit ja pihakalusteet, ja nakkaan lumput roskiin välittömästä kun homma on ohi.

(Välihuomautus: Kuvassa näkyvä Brion hoitoalusta on 3 €:n kirpparilöytö)Kekkasin kumihanskoille hyvän säilytyspaikan, kangaspussin. :)


 Done.

Ajattelin, ettei täällä oo juurikaan poisheitettävää, mutta loppujen lopuksi roskaa ja muuta ryönää kertyi vajaa pussillinen.
Oho.
4 kommenttia:

 1. Mun silmä niin lepää siisteissä kaapeissa :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Kumpa mä joskus saisin kodinhoitohuoneen, varmaan asuisin siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juh, ite aattelin muuttaa astianpesukoneen viereen joksikin aikaa sitten kun saan sen takaisin. :D

   Poista
 3. Näyttääpäs ihanan siistiltä ja hyvin järjestellyltä! Mä tykkään, että kaapit on järjestyksessä, mutta jotenkin ne aina välillä tuppaa sotkeutumaan ;) Huomasithan blogissani tämän siivoushaasteen?

  VastaaPoista