maanantai 8. helmikuuta 2016

Kodin raivaus: Langat 

Innokkaana käsityöharrastajana on olen onnistunut keräilemään kiitettävän satsin lankoja. Tällä puikkojen heiluttajalla vaan on usein intoa ja ideoita enemmän kuin toteutukseen asti eteneviä töitä... Onhan se kiva, että inspiraation yllättäessä tarvikkeita löytyy kaikista sateenkaaren väreistä, mutta vielä kivempaa, jos sen tietyn värin ja rullan etsimiseen ei mene puolta iltaa.


Ensimmäisten pintapuolisten etsintöjen tuloksena löydetyt lankalaatikot, käsityöpussit ja -nyssäkät. Saattaa olla, että vaatehuoneen argeologisten kaivauksien edetessä vastaan tulee vielä jokunen, mutta tässä ainakin enimmät.  Näiden lisäksi olkkarista löytyy yksi käsityökori, jossa meneillään ja tuloillaan olevat työt odottavat valmistumista.

 Kippasin koko keräilysarjan olohuoneen lattialle ja aloitin raakkauksen.


Jaottelin langat omiin pinoihinsa:

Seitsemän veljestä (ja muut samanpaksuiset) langat
Nalle ( ja muut samanpaksuiset) langat
Puuvillalangat
Kirpputorilla myytävät langat
Jämälangat

Kirpparille myyntiin menevät langat pussitin minigrip-pusseihin.
Langat pysyvät siisteinä, mutta ostaja voi silti hipelöidä lankoja ennen ostopäätöksen tekoa. 
(Edit: Langat hävisivät myyntipöydästä yhdessä hujauksessa.)

lankojen säilytys

Lopuksi järkkäilin jäljelle jääneet langat pystyasentoon laatikoihin. 
En erityisemmin piittaa läpinäkyvistä muovilaatikoista, mutta lankojen säilyttämisessä ne ovat olleet ihan näppäriä: langat pysyvät suojassa pölyltä, mutta ovat silti nopeasti nähtävissä ja oikea sortti löytyy ilman pengontaa. Tykkään yleisesti ottaen enempi pahvisista kotilaatikoista, kenkälaatikoista ja yksivärisistä muovilaatikoista, joista ei näy läpi. Täyttämällä hyllyt läpinäkyvillä slodjuilla saa valmiiksi pienestä vaatehuoneesta omaan makuun liian sotkuisen ja tukkoisen näköisen, varsinkin jos laatikoiden sisältö on monenkirjavaa sekatavaraa.

Tästä postauksesta tulikin mieleeni jo seuraavan jutun aihe... 
Käsityöaiheista blogia pitävät lukijani, pysykääs kuulolla, saattaa nakki viuhua haasteen muodossa!
Dippadai, tuskin maltan odottaa. Vaatii pientä valmistelua. :)


2 kommenttia:

 1. Hieno idea :)

  Itselläni on langat isossa puuarkussa, josta myös meidän 3-luokkalainen käy kaivelemassa askarteluihin lankaa. Arvaat vaarmaan, kuinka hyvässä järjestyksessä langat on...

  Taidanpa käydä ostamassa myös tuollaisia laatikoita, ja raivaan niille tilan vaatehuoneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, villi veikkaus että sekaisin ja solmussa ovat! :D

   Itsekin vielä mietin laatikoiden loppusijoituspaikkaa... käyn myös tasaisin väliajoin mylläämässä ja etsimässä sopivaa lankaa, joten vaatehuoneen perimmäiseen nurkkaan en aio näitä tukkia, vaan johonkin vähän likemmäksi. :D

   Poista