maanantai 4. tammikuuta 2016

Arkinen konsti säästää rahaaNyt kuulkaas esittelen harvinaisen helepon ja toimivaksi osoittautuneen konstin säästää isot rahat pienistä puroista. Tähän säästömenetelmään ei tarvita viikkojen perehdytyskursseja osakemarkkinoiden kiemuroista eikä mitään muitakaan vippaskonsteja.

Tässä se tulee, oletko valmis?
Tit-ti-di-tii: 
 Maksan käteisellä kaikki arkipäivän ostokset!

Eikä siinä vielä kaikki: 
 Maksan vain seteleillä! 

Kolikot kippaan säästöpossun 
virkaa toimittavaan peltipurkkiin. 


Käteisellä maksamisessa on toinenkin hyvä puoli. Väitän, että 50 € euron setelistä luopuminen kirpaisee enemmän kuin saman summan nopea höylääminen kassalla, eli suurella todennäköisyydellä säästät rahaa jo pelkästään sillä, että maksat kortin sijaan käteisellä.

Kortilla maksaminen on kieltämättä kätevää ja nopeaa, kun ei tarvitse muistaa hakea rahaa eikä seisoskella OTTO-jonoissa. Kortilla maksaminen on myös ehkä turvallisempaa varkauden sattuessa, enkä kehotakaan ketään nostamaan koko kuun tienestejä kerralla kukkaroon tai muuten kulkemaan paksun lompakko takataskussa ympäri kyliä. Maksan itsekin suuret ostokset ja bensat kortilla. Käytän korttia maksuvälineenä myös silloin, kun lähimailla ei ole automaattia tai olen unohtanut nostaa käteistä. :D


Meidän possu alkaa olla pian täynnä! En muista tarkalleen kuinka pitkältä ajalta olen rahaa kerännyt, eikä harmainta hajua, paljonko purkissa on rahaa! Nyt ajattelin käydä suurella jännityksellä tyhjentämässä sen ja aloitan keräilyn alusta. 

Kokeile kuukausi, laske säästöön kertyneet rahat ja kerro 12:lla, niin saat arvion siitä, paljonko säästät vuodessa.3 kommenttia:

 1. Raha kieltämättä säilyy kukkarossa paremmin! Itse säästän koko vuoden plussasetelit jouluostoksia varten. Ei niitä vuodessa mahdottomia summia tule, mutta aina niillä muutaman lahjan tai suurimman osan syötävistä ostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näinhän se on. Moni varmaan käyttää myös S-ryhmän bonukset joulunajan ostoksiin. :D

   Poista
 2. Mun täytyy myös allekirjoittaa tämä säästövinkki. Ihan paras!

  VastaaPoista