tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulu tulee, oletko valmis?

christmas coffee by selinsporch
kuva netistä

Joulukuun eka. Viimeistään nyt on aika aloittaa jouluun valmistautuminen täydellä teholla. Muistettavien asioiden lista on pitkä kuin nälkävuosi, joten pakolliset hommat kuten joulusiivoukset, on hyvä aloittaa jo nyt hellan takaa ja edetä sieltä järjestelmällisesti kohti varaston pimeintä nurkkaa.

Otsalohkossasi repeatilla soivan "kuusi koristeet kalkkuna kinkku, piparit pukki paketit punkku"-muistilistan lisäksi  myös "Kulkuset, kulkuset" -korvamato asettuu taloksi korvakäytävääsi ja pysähtyy vain tasaisin väliajoin kääntääkseen kylkeä ja ihmetelläkseen, miten joulupukki suukon sai.

Joulukrääsä hyppää ostoskärryihin välittömästi suoriuduttuasi liivillisten lipaskerääjien ohi kaupan tuulikaapista. Blogimaailma täyttyy täydellisten joulukotien täydellisistä kuvista ja Pinterest tarjoilee tuhansittain huikeita ideoita, joiden toteuttaminen on mission impossible, vaikka olisit aloittanut askartelun jo juhannuksena. Sitä paitsi niistä tuli rumia.

Postilaatikko tursuaa mainoslehtisistä, joiden avulla löydät valtavasta jättivalikoimasta täsmälahjan lapselle, mummolle, papalle, Hänelle ja Hänen kissalleen. Ja jos jouluruuhka ahdistaa, ei hätää: Meiltä myös äkkiä helposti nettikaupasta osamaksulla vain sinulle juuri nyt kanta-asiakastarjous vaivattomasti korottomissa kuukausierissä maksa vasta huhtikuussa tilaa heti aletuotteet puoleen hintaan osta kolme maksa kaksi toimitus kätevästi kotiovelle.


Kuulostaako tutulta? Entä nautinnolliselta?

Mikäli vastasit jälkimmäiseen kieltävästi, henkäise syvään, ota mukava asento ja pysähdy hetkeksi miettimään vastauksia alla oleviin kysymyksiin. 

Älä hosu. 

Mieti (tai kirjoita ylös) vastauksesi ensimmäiseen kysymykseen, ja siirry vasta sitten eteenpäin.


1. Mitkä asiat virittävät sinut joulun tunnelmaan? Mitkä asiat tekevät juuri sinun joulusta JOULUN?
2. Keskity listaamiisi asioihin. Mitkä asiat tulivat mieleesi ensimmäisinä? Touhuatko todella niiden eteen, vai meneekö aikasi sellaiseen, mikä on mukamas tärkeää, muttei sinun joulutunnelman kannalta oleellista?


3. Jaa tehtävät yhdessä joulun viettoon osallistuvien läheisten kanssa. Tehtälista esim. jääkaapin ovessa helpottaa muistamista, ja siitä on helppo yliviivata tehtävät sitä mukaa, kun ne on hoidettu.


4. Panosta siihen huoneeseen, jossa vietetään jouluna eniten aikaa.


5. Sytytä kynttilät ja hämärrä valot. Anna muille ja itsellesi lahjaksi rauhallinen ja levollinen joulu(n odotusaika).

Leppoisaa joulukuuta jokaiseen kotiin.

"Tolokulla pärjää ja tavallinen riittää"
Mielensäpahoittaja

-M-kysymykset napatttu ja muokattu täältä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti